BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "24 Haziran Türkiye için yepyeni pencerelerin, kapıların sonuna kadar, ardına kadar açılacağı dönüm noktası olacak." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptırılan Ayçiçeği Masal Parkı'nın açılışında, Türkiye'nin yıllardır bu yana teröre yönelik güçlü mücadele verdiğini söyledi.

Son dönemde bu noktada konsept değişikliğine gidildiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Terörünün üzerimize gelmesini beklemeden, nerede ortaya çıkmış, nerede gizleniyor, hangi perdenin arkasına saklanıyorlarsa, bunları inlerinde, çöplüklerinde bulmak suretiyle imha ediyoruz, bertaraf ediyoruz. Türkiye'nin geleceğine ket vurmaya çalışan taşeron örgütleri de bitirmek üzere azimli ve kararlıyız, bir adım bile bundan geri dönmeyeceğiz." diye konuştu.

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında, kurulan bir tuzak nedeniyle şehit düştüğünü anımsatan Çavuşoğlu, şehide Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diledi.

İnegöl'ün, sanayisiyle, nüfusu ve kapasitesiyle Bursa'nın parlayan yüzü olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ilçede her gün ihtiyaçlar artmaya devam ediyor. Hizmetlerimiz sürecek. Ankara'dan gerek genel idareden ve gerekse yerelden hizmetlerimiz sürecek. İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan bu park, sıradan bir parktan ibaret değil. Bölgeye başka bir anlam ve vizyon katacak. Ben de parkla ilgili bilgileri okuduğumda henüz 3 yaşındaki oğlumu buraya getirmek suretiyle bir nefes alabilir miyiz, Hezarfen Çelebi, Fatih Sultan Mehmed ve Ulubatlı Hasan'ı temalarla anlatabilir miyiz düşüncesi hasıl oldu. Sadece eğlenilen, oyuncaklarla oynamaktan öte bir teması var. Tarihe, geçmişe atıf yapan teması var. Çocuklarımızın bu yaşta bunlarla tanışması önemli."

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin Bursa'da gerçekleştirildiğine değinen Çavuşoğlu, "Yurt dışından gelen misafirlerimiz buradan güzel hatıralarla ayrılacaklar. Dünyada neredeyse 50'nin üzerinde televizyonun Bursa'dan canlı yayın yapacak olması, kentin güzelliklerini tanıtması, Bursa için kazanım olacaktır." dedi.

- "Türkiye hedeflerine koşmaya devam edecek"

Çavuşoğlu, İnegöl'ün AK Parti'ye çok güçlü destek veren ilçe olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Neredeyse yüzde 60'ı gördük. Önümüzdeki süreçlerde çok daha iyisini göreceğiz. 24 Haziran, Türkiye için yepyeni pencerelerin, kapıların sonuna kadar ardına kadar açılacağı dönüm noktası olacak. İlk defa milletimiz 16 Nisan'da kabul ettiği referandumla beraber sistem değişikliğini hayata geçirme fırsatını sandıkta kullanacak ve Türkiye'nin önünü ardına, sonuna kadar açacak. Türkiye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine, Allah'ın izniyle bu kararlılık ve çalışma çerçevesinde yürümeye, koşmaya devam edecek. Türkiye son 16 yılda çok güçlü değişiklikler yaşadı. Her şeyimiz değişti. Eskiyi mukayese etmeme gerek yok nerelerden nerelere geldiğimizi sizler görüyorsunuz. Dünyada son 10 yılda gerçekleştirilen 10 büyük projenin 6'sının Türkiye'de gerçekleştiğini söylediğimiz zaman bile bu, birçok şeyi açıklaması bakımından önemli."

Çavuşoğlu, 10 büyük projenin 6'sının Türkiye'de yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de yıllardır yapılamayan, yaptırılamayan, önünü açacak onu daha güçlü hale getirecek ne varsa, Allah'ın izniyle bu mesafeyi kapatmak için başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sizin için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. İnegöl'e gelen hizmetlerin sağanak sağanak yağmasını istiyorsak, istikrarımızı güçlendireceğiz, muhafaza edeceğiz, liderimiz önde belediye başkanlarımız arkada koşmaya devam edeceğiz. İnegölü marka şehirlerden biri yapacağız." diye konuştu.

Açılışa TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.