ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Şefik öğretmen 24 yaşındaydı. Necmettin öğretmen 23. Şenay Aybüke öğretmen 22. Hepsi de o kaya diplerinde açan çiğdemlere benzeyen çocuklarımız için yollara düşen, pırıl pırıl evlatlarımızdı." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Soylu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, "Bana çiçek getirin, Dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin" sözlerinin, 1949'da ilkokul duvarının üzerine çökmesi sonucu ağır yaralanan İlkokul Öğretmeni Şefik Sınığ'ın, okul odasındaki son sözleri olduğunu hatırlatan Soylu, bu sözlerin Ceyhun Atıf Kansu'nun meşhur şiirine de ilham verdiğini kaydetti.

Soylu, "Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum. Bütün çiçeklerini getirin buraya. Öğrencilerimi getirin, getirin buraya. Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer. Bütün köy çocuklarını getirin buraya." mısralarının da yer aldığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Şefik öğretmen 24 yaşındaydı. Necmettin öğretmen 23. Şenay Aybüke öğretmen 22. Hepsi de o kaya diplerinde açan çiğdemlere benzeyen çocuklarımız için yollara düşen, pırıl pırıl evlatlarımızdı. Devletin tayin ettiği ücra bir köydeki çocukları kendi çocuğu bilen, onu sahiplenen, onu eğitip vatanına milletine faydalı bir insan yapmak için çırpınan insanların mesleğidir öğretmenlik.

Bu yüksek ruhun ve eğitim gibi hayati bir konunun gereklerini yerine getirme noktasında Türkiye son 15 yılda çok ciddi adımlar atmıştır. 2010-2014 arasında OECD ülkeleri arasında en çok eğitim harcamasını artıran ülke Türkiye'dir. 2002'den bu yana öğretmen maaşlarını dolar bazında 3 kat arttıran ülke, 580 binin üzerinde öğretmen ataması yapan ülke, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 28'den 17'ye düşüren ülke de yine Türkiye'dir."

Kurucusuna "Gazi" ve "Atatürk"ün yanı sıra "Başöğretmen" diyen ülkenin de Türkiye olduğunu vurgulayan Soylu, mesajına şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Şefik, Necmettin, Şenay Aybüke. Bu vesileyle Başöğretmen olmak üzere bizlere, çocuklarımıza, bu ülkenin geleceğine emek veren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor, aramızdan ayrılmış olan, şehadete ermiş olan bütün öğretmenlerimize de Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyorum."