ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyanın her yerinde topluma ışık tutan en büyük gücün öğretmenler olduğunu belirterek, "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, geleceğe ışık tutan 1 milyon öğretmenimizle tüm öğretmen adaylarının Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadesini kullandı.

Palandöken, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, çocukların yetişmesinde aileden sonra gelen en büyük mimarın öğretmenler olduğunu ve onların dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra ettiklerini vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir" sözüyle öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu anlattığını anımsatan Palandöken, "Cehaletin düşmanı ve toplum değişiminin motor gücü kabul edilen, dünyanın her yerinde topluma ışık tutan en büyük güç öğretmenlerdir. Bu bilinçle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, geleceğe ışık tutan 1 milyon öğretmenimizle tüm öğretmen adaylarının Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Geleceğin en büyük güvencesi öğretmenlerdir"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da ekonomik ve toplumsal alanlarda gereksinim duyulan köklü değişimlerin gerçekleştirilmesinde eğitimin önemine dikkati çekerek, toplumsal geleceğin en büyük güvencesinin öğretmenler olduğunu belirtti.

Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele eden öğretmenlere başarılar dileyen Yontan, şunları kaydetti:

"Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentimiz, geleceğimizi biçimlendirecek çocuklarımızı ve gençlerimizi, Cumhuriyetimizi, Yüce Önder Atatürk'ün çağdaş ve evrensel ilkelerini, devrimlerini yaşatmayı görev olarak değerlendiren, demokrasiye inanan, ilkeli, erdemli bireyler olarak yaşama hazırlamalarıdır."