İSTANBUL (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) öncülüğünde sivil toplum kuruluşu üyeleri, "28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın" talebiyle eylem yaptı.

Saraçhane Parkı'nda toplanan grup, "Siyasi yargı kararları iptal edilsin", "28 Şubat son olsun" yazılı pankartları ile "Yeter artık", "28 Şubat mahpuslarına özgürlük" yazan dövizler taşıdı.

Gruptakiler, "Bu şubat son olsun, yargı zulmü son bulsun", "Müslüman tutsaklara özgürlük" ve "Müslüman tutsaklar yalnız değildir" şeklinde sloganlar attı.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Beyhan, burada yaptığı konuşmada, 28 Şubat döneminde, darbeye sosyolojik zemin hazırlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri içinde oluşturulan "çalışma grupları" ile adeta toplum mühendisliği yapıldığını söyledi.

Yargının 28 Şubat'ta bir silah gibi kullanıldığını ifade eden Beyhan, "Brifing, talimat ve direktif alan yargı mensupları yargı görevini kötüye kullanmışlardır. Bu yargıçlar adeta hukuk celladı olmuşlardır." dedi.

Adaletin her zaman ve herkese gerektiğini vurgulayan Beyhan, "Bundan 20 küsur yıl önce verilen yargı kararları hukuk ilkelerine aykırı olmuştur. Yüzlerce gencimiz zindanlarda çürümektedir. Genç hayatlar çalınmaya devam ediyor. Bu yanlışı düzeltmek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Hükümete, Adalet Bakanına özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmektedir." şeklinde konuştu.

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Başkanı Cihat Gökdemir de yeniden yargılanan 28 Şubat tutuklularının çoğunun tahliye olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü bu insanların dosyaları boş. Çünkü bu insanları içeri atanlar 28 Şubat'ta askerden brifing alan, brifing yargısı hakimler ve savcılar" ifadelerini kullandı.

Gökdemir, 28 Şubat yargısının FETÖ yargısı tarafından en kötü haliyle devralınarak Müslüman mahkumlara en şedid şekilde uygulandığını söyledi.

Program sonunda MAZLUMDER Genel Sekreteri Kaya Kartal tarafından okunan açıklamada, "Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli, siyasi yargılamalarının yok sayılmasını, 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz." denildi.