ANKARA (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dalaz, "Brifingli 28 Şubat kararları, 600'e yakın siyasi mahpusu mağdur etmeye devam ediyor." dedi.

Dalaz, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat sürecinde alınan "brifingli siyasi yargı kararlarının" üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen yaralarının kapanmadığını belirterek, bu kararların iptal edilmesi ve hapistekilerin salıverilmesi talebini dile getirdi.

Mahkumlarının yeniden adilce yargılanmasını istediklerini kaydeden Dalaz, adli nitelikli süreli hapis cezası alması gereken mahkumların, siyasi nitelikli müebbet hapis cezalarına çarptırıldığını anımsattı.

ABD’de deşifre edilmiş dijital kayıtlarla, avukatsız sorgulanan mahkumlara sahte ifade tutanaklarının imzalatıldığını kaydeden Dalaz, 28 Şubat darbecilerinin yargılanmasına rağmen, 28 Şubat darbe hukukuyla hapse atılanların halen "mahpus" olduğunu belirtti.

Dalaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Brifingli 28 Şubat kararları, 600'e yakın siyasi mahpusu mağdur etmeye devam ediyor. Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak talebini yerine getirmek başta yargı, hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen bir görevdir. Bu görev ertelenemez. Her çarşamba olduğu yine çağrımızı yineliyoruz.”