ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Demokratik, gelişmiş ve kalkınma yolunda sürekli yükselen Cumhuriyetimizin 95. yılını gururla ve onurla kutluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyetin 95. yılını gururla ve onurla kutladığını belirtti.

Geçen 95 yıllık zamanda demokratikleşme, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler gösterme noktasında önemli ölçüde mesafe katedildiğini vurgulayan Arslan, yatırımlarla Türkiye'nin refah seviyesinin geliştiğini, ülkelerle yarışan bir konumda olduğunu ifade etti.

Hak-İş olarak, Cumhuriyetin siyasal gerilimler ve kısır döngülerden uzak, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını oldukça önemli bulduklarına işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Irk, din, dil, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Cumhuriyetimizin teminatı da halkımızın Cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışma hayatında üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmek için büyük gayret sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İnandığımız yolda, ilkelerimizden vazgeçmeden, duruşumuzu bozmadan inançla, kararlılıkla ülkemizi yüceltmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Demokratik, gelişmiş ve kalkınma yolunda sürekli yükselen Cumhuriyetimizin 95. yılını gururla ve onurla kutluyoruz. Aziz milletine hizmet etmenin kutsallığı ve gücünü milletten almanın meşruluğu ile giderek daha da büyüyen ve gelişen ve demokrasisini güçlendiren Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun."