ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının geçen yıl düzenlediği 3. Milli Kültür Şurası'nda toplanması kararlaştırılan "6. Ulusal Yayın Kongresi" yayıncılık sektörünü bir araya getirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin yayıncılık sektörünün sorunlarının masaya yatırılması amacıyla düzenlenen kongre, yarın Afyonkarahisar'da başlayacak.

Sektörün geleceğine yönelik yol haritasının belirleneceği kongre, bugüne kadar bu alana yön veren 5 ulusal yayın kongresinin devamı olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy'un başkanlığındaki yayıncı ve yazar meslek birliklerinin temsilcilerinden oluşan ulusal yürütme kurulunun öncülüğünde organize edilen "6. Ulusal Yayın Kongresi"nde 250 üye, 12 farklı komisyonda sektörün gelecek yıllardaki büyüme ivmesini belirleyecek.

Bakanlığın geçen yıl düzenlediği 3. Milli Kültür Şurası'nda alınan kararla toplanması kararlaştırılan kongre için 24 komisyon raportörünün gerçekleştirdiği 20 ön hazırlık toplantısında çalışma raporları tamamlandı.

Bu kapsamda 6. Ulusal Yayın Kongresi için "Sektörel Yapı", "Yayın Hukuku ve Fikri Haklar", "Yayıncılıkta Devletin Rolü ve Kamu Yayıncılığı", "Çocuk ve Gençlik Yayıncılığı", "Ders Kitapları ve Eğitim Yayıncılığı", "Akademik Yayıncılık", "Süreli Yayınlar", "Yayıncılıkta Satış ve Pazarlama", "Yayın Standartları Kütüphaneler ve Derleme", "Yayıncılığın Dünyaya Açılımı", "Çeviri Politikaları" ve "Okuma Kültürü" komisyon başlıkları olarak belirlendi.

Kongre, 11 Mayıs'ta sona erecek.