YOZGAT (AA) - Kur'an-ı Kerim'i daha iyi okuyup anlayabilmek için 55 yaşında ilahiyat fakültesini kazanan ve torunu yaşındaki öğrencilerle sınıf arkadaşı olan Hülya İpek, mezuniyet sevinci yaşadı.

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan 130 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende, torunu yaşındaki öğrencilerle sınıf arkadaşı olan ve eğitim süresince arkadaşlarına abla ve anne şefkati ile davranan 60 yaşındaki Hülya İpek, konuşma yaptı.

İpek, 50 yaşında yazıldığı kursta Kur'an-ı Kerim'i anlayamadığı için çok üzüldüğünü söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için ilahiyat fakültesine gitmeye karar verdiğini anlatan İpek, şöyle devam etti:

"Lise diplomam olmadığı için liseyi dışarıdan bitirmek zorunda kaldım. Daha sonra üniversite sınavına girdim. Tercihlerimin tamamına ilahiyat fakültesi yazdım ve Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. Acı tatlı geçen 5 yıl sonunda arkadaşlarımla birlikte bugün mezun oluyorum. Çok mutluyum."

Fakülteye ilk geldiğinde öğrencilerin sırada oturan anneleri yaşında bir kişi ile karşılaştıklarında biraz çekindiğini belirten İpek, "Ben onları oğullarım, kızlarım, arkadaşlarım olarak gördüm, zaman zaman onlara anneleri gibi karıştım. Bugün bir dönemin sonuna geliyoruz. Sonlar yeni başlangıçlar demektir." diye konuştu.

Mezuniyet belgesini alan İpek, AA muhabirine, yüksek lisans ve doktora yapıp, mezun olduğu Bilal Şahin İlahiyat Fakültesine dekan olmak istediğini kaydetti. İpek, "Bütün geçlere tavsiyen, benim gibi geç kalmasınlar, geç kalanlar da umutlarını yitirmesin. Hiçbir şey için geç değil, okumanın yaşı yok." dedi.