RAMALLAH (AA) – Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela'yı kabul etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Abbas, Mandela'nın torunu Güney Afrikalı Milletvekili Mandla Mandela ile işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Devlet Başkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşmede, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Filistin davasına verdiği destekten övgüyle söz eden Abbas, iki ülke halkları ve devletleri arasında tarihten gelen güçlü bağlar olduğunu vurguladı.

Öte yandan torun Mandela da ülkesinin uluslararası çevrelerde Filistin halkına ve davasına destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Mandela, "Gerçekleştirdiğim bu ziyarette işgal gücünün baskıcı politikaları ve uluslararası hukuka aykırı uygulamaları nedeniyle Filistin halkının yaşadığı sıkıntı ve acılara bizzat şahit oldum." ifadesini kullandı.

Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela geçen temmuz ayında İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları nedeniyle yaptığı bir açıklamada Güney Afrika hükümetinin İsrail ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirterek, "Güney Afrika her zaman Filistin ile dayanışma içerisinde kalacaktır." demişti.