TRABLUS (AA) - ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldiği bildirildi.

Serrac'ın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tunus'u ziyaret eden Serrac başkent Tunus'ta resmi temasları kapsamında ülkede bulunan Sullivan ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Libya'daki siyasi gelişmeler başta olmak üzere ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi, Libya'nın yeniden imarı için ABD şirketlerinin ülkeye çekilmesi, petrol alanındaki yatırımlar ve ülkenin farklı bölgelerindeki altyapı ve kamu hizmetlerinin yenilenmesi meselesinin ele alındığı kaydedildi.

Serrac'ın, Sullivan'dan terörle mücadeleyle görevli devlet organlarının, verimliliğini ve gücünü arttırmak için "nitelikli" şekilde silahlandırılarak desteklenmesini talep ettiği ifade edildi.

Serrac ayrıca ABD yönetiminin, UMH'ya ve uzlaşı sürecine verdiği destekten ve terör odaklarının ortadan kaldırılması için siyasi ve güvenlik alanında sunduğu etkin operasyon yardımından minnettar olduğunu kaydetti.

Sullivan'ın da ülkesinin Serrac hükümetini, güvenlik ve istikrarın sağlanması için harcadığı çabaları ve terörle mücadeledeki kararlı tutumunu desteklediğini belirttiği kaydedildi.

Libya Siyasi Anlaşması'nın, ülkedeki siyasi sürecin tamamlanmasına imkan sağlayan "tek çerçeve" olduğunu belirten Sullivan, Washington yönetiminin Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'nin çabalarını desteklediğini ve Libya'da siyasi çözüme ulaşılması için BM'nin hazırladığı eylem planına destek verdiğini vurguladı.