BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın "sınıra duvar örülmesi ve deniz sınırı" meselesinde İsrail ile yaşadıkları kriz konusunda ilettikleri endişelere kulak verdiğini ve anladığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, başkent Beyrut'ta Başbakan Saad Hariri'nin de katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda Avn, Ortadoğu turu kapsamında bugün Lübnan'ı ziyaret eden Tillerson'ın "sınıra duvar örülmesi ve deniz sınırı meselesinde İsrail ile yaşadıkları kriz konusunda ilettikleri endişelere kulak verdiğini ve anladığını" ifade etti.

"Sınıra duvar örülmesi ve deniz sınırı" konusunda Lübnan'ın tutumunu ABD tarafına ilettiklerini kaydeden Avn, bu meselelerin çözüme kavuşması için istişare ve görüşmelere devam etme üzerinde durulduğunu, gelecekte uygulamaya konulacak bazı önerilerin bulunduğunu belirtti.

Avn ayrıca Tillerson ile gerçekleştirdikleri görüşmede "ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün tekrar gözden geçirmek üzere askıya alması ve bu kararın Lübnan'daki Filistinlilere yönelik olumsuz yansımalarını" da değerlendirdiklerini aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bugün Lübnan'daki temaslarının ardından ülkeden ayrılarak, saat 18.00 civarında çalışma ziyareti çerçevesinde Ankara'ya gelmişti.

Tillerson, Ortadoğu turu kapsamında daha önce de Mısır, Kuveyt ve Ürdün'ü ziyaret etmişti.