ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) arasında hakim ve savcıların, yurt dışında araştırma yapma ve eğitim almalarını sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen törende konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş, Bakanlık olarak hakim ve savcıların kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla birçok proje yaptıklarını belirterek, "Bu konuda Avrupa Birliği Genel Müdürlüğümüzün çok değerli çalışmaları var. Özellikle yabancı dil konusunda, hakim ve savcılarımızın eğitiminin artırılması, hem kişisel gelişimleri hem de kurumsal gelişmelerin sağlanması amacıyla çok sayıda projeleri var." dedi.

Protokolle, YTB'nin kurumsal kapasitesi ve imkanlarının kullanılacağını ve ilgili bölgelerdeki hakim ve savcılarla iletişim sağlanacağını ifade eden Menteş, Türkiye'deki hakim ve savcıların da özellikle yabancı dil bilgilerinin geliştirilmesi için imkanların birlikte kullanılacağını kaydetti.

YTB Başkanı Mehmet Köse de protokolün iki kuruma da önemli katkılar sağlayacağını ve ülkeye hayırlı sonuçlar getireceğini ümit ettiğini söyledi.

Protokole göre, Adalet Bakanlığı ile YTB, hakim, savcı ve Adalet Bakanlığı personelinin, ilişkide bulunulan ülkelerdeki ilgili kurumlarda, meslekleriyle ilgili araştırma yapmaları, mesleki bilgi ve görgülerini artırmaları, dil ve lisansüstü eğitime katılabilmeleri amacıyla yurt dışına gönderilebilmeleri için iş birliği yapacak.

Ayrıca, yabancı ülkelerin Adalet Bakanlıkları veya ilgili kurumları tarafından Türkiye'ye gönderilen hakim, savcı ve yargı personellerinin eğitimleri konusunda da iş birliği yapılacak.

Protokol kapsamında Katar, Malezya, Sudan, Fas, Tunus ve Cezayir gibi çok sayıda ülkeyle iş birliği yapılacak. Yargı camiasına yönelik dil ve mesleki eğitim hizmeti verilecek ve bu ülkelerle iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlanacak.

Daha sonra Adalet Bakanlığı Müsteşarı Menteş ve YTB Başkanı Köse, iş birliği protokolünü imzaladı.