ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı tarafından cezada alternatif çözüm yollarından biri olan uzlaştırmanın değerlendirileceği çalıştay düzenlenecek.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığınca İstanbul'da gerçekleştirilecek ve yarın başlayacak çalıştay 3 gün sürecek.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açılışını yapacağı çalıştaya Yargıtay, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Teftiş Kurulu Başkanlığı, Bölge Adliye Mahkemesi ile eğitim kurumları yetkilileri, akademisyenler, Cumhuriyet Başsavcıları, uzlaştırmadan sorumlu savcılar ve Adalet Bakanlığı yetkilileri de katılacak.

"Uzlaştırma Çalıştayı"nın ilk gününde geçen yıl 592 adliye arasından uzlaştırmada en başarılı olan 30 adliyeye ödül verilecek. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcıları, Cumhuriyet Savcıları ile başarılı uzlaştırmacılara Bakan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilecek.

Çalıştayın ikinci gününde uzlaştırma mevzuatı, uzlaştırmacı eğitimi, uzlaştırmacı dosyalarının tevzi, uzlaştırma raporu, uzlaşma teklifi ve müzakere konuları ele alınacak. "Uzlaştırma Çalıştayı"nın üçüncü gününde ise çalıştayda gündeme gelen konular değerlendirilecek.

Bakanlığın düzenlediği çalıştay ile uzlaştırmanın tüm yönleriyle değerlendirilmesi amaçlanacak.