ADANA (AA) - Adana'da kuyumcuya yönelik silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesindeki kuyumcu dükkanına iki gün önce av tüfeği ve tabancayla ateş açılması ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında olayı üç kişinin gerçekleştirdiğini belirledi.

Ekipler, kimlikleri tespit edilen şüpheliler M.D. ve Ö.B'yi olayda kullanıldığı tahmin edilen tabanca ve pompalı tüfekle birlikte yakaladı. Şüpheliler, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Firari 'nın yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Zanlılardan 'nın bir akrabasının 6 yıl önce kuyumcudan bin liralık altın çalınması ve kuyumcu ile bir yakınının yaralanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklandığı, kuyumcuyu yakınının tutuklanmasından sorumlu tutarak arkadaşlarıyla birlikte iş yerine saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Öte yandan, saldırı anı iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

- Olay

İlçeye bağlı Barbaros Mahallesi Eminağa Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanına tüfek ve tabancayla ateş açılmış, olayda iş yeri Duran Altunkaynak hafif yaralanmıştı.

Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişileri yakalamak için çalışma başlatmıştı.