ADANA (AA) - Adana'da, acil serviste görevli bir doktor hasta ve yakını tarafından darbedildi.

Adana Tabip Odası Başkanı Ahmet Hilal, yaptığı yazılı açıklamada, Adana Seyhan Devlet Hastanesi Acil Servisi nöbetçi doktoru M.I'nın hasta ve yakınlarınca saldırıya uğradığını belirtti.

Daha önce bu konuda uyarılarda bulunduklarını anlatan Hilal, "Bir hasta ve yakını, Adana Seyhan Devlet Hastanesi Acil Servisine müracaat ederek, üroloji hekimine tedavi olmak istediğini belirtmiştir. Görevli acil servis nöbetçi doktoru M.I'nın hastayı muayene etmek istemesi, ona göre üroloji uzmanına danışacağını belirtmesine rağmen hastanın muayeneyi reddettiği, bilahare küfürler savurduğu ve yakınıyla M.I'yı darbettiği öğrenilmiştir. Aldığı darbeler sonucunda doktorun yüzünde ve vücudunun kol ve ayak bölgesinde ekimoz ve ödemler mevcuttur. M.I'nın kafasına aldığı darbeler sebebiyle de beyin cerrahi uzmanı tarafından muayene edilip tomografisi çekilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Ahmet Hilal, bulantı ve kusmalar olan doktorun müşahede altına alındığını, saldırıda bulunan E.G. ve N.Y'nin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı belirterek, saldırıyı kınadıklarını da kaydetti.