ADANA (AA) - Adana'da evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski güvenlik korucusunu öldürdüğü öne sürülen damadı ile ona yardım ettiği iddia edilen kuzeninin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Mehmet Şerif Kaya’nın (57) evinde öldürülmesiyle ilgili tutuklu Galip Akıncı ve kuzeni Murat Akıncı ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıklardan Galip Akıncı, geçen duruşmadaki savunmasını tekrar ederek, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Müştekiler yalan söylüyor" diyerek tahliyesini istedi.

Sanık Murat Akıncı da cinayetle ilgisinin olmadığını belirterek, "Katılanların tetikçi sözlerini kabul etmiyorum. 10 çocuk babası mı tetikçilik yapacak?" dedi.

Maktulün oğlu Mehmet Ali Kaya ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek "Ablam bana 'babanı biz öldürdük' diye söyledi. Olay tarihinden önce ablam ev almıştı. Bu evi babama 45 bin lira karşılığında sattılar, babam parayı ödedi. Bizim altınlarımız vardı. Ablam bunlara göz dikmişti. Şu anda bu altınlar ve paralar yok." iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Onur Mahallesi 45066 Sokak'ta 5 Kasım 2017'de çok sayıda silah sesi duyan vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, yapılan incelemede, bir binanın zemin katında oturan eski güvenlik korucusu Mehmet Şerif Kaya'nın sokaktan eve doğru açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti. Soruşturma kapsamında Kaya'nın damadı ile damadının kuzeni cinayet şüphelisi oldukları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Damat Galip Akıncı hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, Murat Akıncı’nın da "kasten öldürmeye iştirak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.