ADANA (AA) - Adana’'da keşfe giden hakim ve ekibinin bulunduğu araca el yapımı ses bombasıyla düzenlenen saldırıya ilişkin 2 tutuklu sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hayrullah T. ve Davut E. ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların ayrı ayrı ikişer kere ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 8'er yıla kadar hapis cezası, Hayrullah T'nin terör örgütü propagandası suçundan da 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması yönündeki görüşünü yineledi.

Sanık Davut E. savunmasında, keşif sırasında görevli yargı mensuplarıyla hiçbir husumetinin bulunmadığını öne sürdü.

Kimseye karşı bombalı saldırıda bulunmadığını iddia eden Davut E. tahliyesini ve beraatini istedi.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Hayrullah T. hiçbir terör örgütüne mensup olmadığını belirterek, "Hakkımdaki gizli tanığın beyanlarını da kabul etmiyorum. Uzun süredir tutuklu bulunmaktayım. Herhangi bir bombalı veya silahlı eyleme karışmadım." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Adana'da 17 Ekim 2016'da Seyhan ilçesinde keşfe giden hakim ve ekibinin bulunduğu minibüsün altına ses bombası atılmış, olayla ilgili Hayrullah T. ve Davut E. gözaltına alınmıştı. Hürriyet Mahallesi'nde düzenlenen izinsiz gösteriye katıldığı belirlenen Hayrullah T, emniyetteki ifadesinde araca ses bombası attığını itiraf etmişti.

Şüpheliler hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açılmıştı.