ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösteriye müdahale eden bir polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili 10’u tutuklu 30 sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıldan 100 yıla kadar hapis cezası istenen davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Kadir Büyükkılıç, Nurettin Koçer, Onur Bahçeci, Osman Işıklı, Ramazan Sapan, Sedat Şimşek, Emrah Tarhan, Seyfettin Uluç ve Zeki Binici ile tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Şanlıurfa Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Türkmenoğlu da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Işıklı suçlamaları kabul etmediğini ve 16 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

Adalete güvendiğini ve devlete sığındığını belirten Işıklı, "Belli ki birileri kendisini kurtarmak için bizi öne sürmüş. O gün vefat eden polise ben çok üzülüyorum. Her şey zaten açıkça ortadadır. Devletten kimse kaçamaz. Ben çok mağdur oldum. Hakkımda ifade verenlerin hepsi yalandır. Olmadığım, bulunmadığım bir yerde nasıl görünüyorum ben daha anlamış değilim." ifadesini kullandı.

Sanık Sapan da PKK terör örgütü ile bir alakasının olmadığını ve böyle bir suçtan yargılanmaktan utanç duyduğunu ifade etti.

Tutuklu sanık Kaçar ise olay günü oraya sadece uyuşturucu ve esrar almak için gittiğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti de İçişleri Bakanlığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğünün suçtan zarar görme durumuna binaen davaya müdahillik talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Adana'da 6 Kasım 2016'da terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösteri sırasında polis memuru Mustafa Yeli vurularak şehit olmuştu.