ADANA (AA) - Adana'da bir kişinin tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan baba ve oğlunun yargılanmasına devam edildi.

Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdulsamet Sever ile öldürülen Bahri Parlakkan'ın yakınları Metin, Zerrin ve Kuvvet Parlakkan ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan baba Mehmet Sever ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen F.Y, olay yerine yakın taksi durağını işlettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bağırma sesi duydum. Bahri'nin sesiydi. Bahri 'Elini öpeyim barışalım' şeklinde sözler söylüyordu. Diğer tarafın ne söylediğini hatırlamıyorum. Sonra iki tarafın da birbirine küfür ettiğini duydum. Daha sonra Bahri'nin 'Bana mı sıkacaksın veya beni mi öldüreceksin?' şeklinde sözlerini hatırlıyorum. Bu sırada bir silah sesi duydum. Olayı görmedim. Benim bulunduğum yer ile olay yeri arasında kapalı panelvan arabalar ile halılar vardı. Ben sesleri duyuyordum. Silah sesinden sonra baktığımda sanık ile bir çocuğun bir arabayla ellerinde tüfek olduğu halde kaçarlarken gördüm. Bahri yerde yatmaktaydı. Diğer sanık Mehmet Sever başındaydı. Mehmet'e gitmesini Bahri’'nin ailesinin kendisine zarar verebileceğini söyledim. Bunun üzerine gitti. Ben kimin sıktığını görmedim. Bahri'nin elinde de silah görmedim."

Mahkeme Başkanı, Abdulsamet Sever ile ilgili Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden gönderilen raporda sanığın akıl hastalığının bulunmadığının belirtildiğini söyledi.

Müşteki avukatı ise tutuksuz sanık Mehmet Sever'in tutuklanmasını istedi.

Sanık Abdulsamet Sever’in avukatı ise diğer sanık Mehmet Sever’in de avukatlığını üstleneceğini belirterek, "Karşı tarafın, Mehmet'in küçük oğlunu öldürmekle tehdit ettiklerini öğrendik. Bunu karşı tarafın avukatına ilettik uzlaşmasını söyledik. Durumu savcılığa da bildirdik." dedi.

Söz hakkı verilen sanık Abdulsamet Sever de tanığın ifadelerini kabul etmeyerek, "Pişmanım. Keşke bu olay olmasaydı. Evladın ölmesi zor bir olaydır, o hayatını kaybetti benim de geleceğim karardı." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Abdulsamet Sever'in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Adana'da 3 Nisan'da babasıyla tartışan Bahri Parlakkan'ı vurarak öldürdüğü iddia edilen Abdulsamet Sever yakalanıp, tutuklanmıştı.