ADANA(AA) - Adana'daki trafik kazasında baba ile kızının ölümüne, bir kadının da yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Recep Tayyip Çiçek, ölen motosiklet sürücüsü Turan Keneç’in ağabeyi müşteki Mustafa Keneç ile tarafların avukatları katıldı.

Kazadan sonra felç olan Dilara Keneç ise tedavisi sürdüğü için gelemedi.

Mahkeme başkanı, kazadan sonra alınan bilirkişi raporunda sanık şoför Çiçek'in tali, ölen motosiklet sürücüsü Turan Keneç'in asli kusurlu olduğunun belirtildiğini söyledi.

Sanık Çiçek, ifadesinde 40-50 kilometre hızla giderken sokak lambalarının yanmadığını, motosikleti de görmediğini öne sürerek, "Motosiklet karşıdan benim şeridimden gelip kullandığım araca çarptı. Farı yanmıyordu. Hızım düşük olduğu için fren yapmadım. Hızlı geliyordu. İnip ambulans çağırdık." dedi.

Müşteki Mustafa Keneç şikayetçi olduğu sanığın yalan beyanda bulunduğu iddia etti.

Keneç'in avukatı da sanığın 100-150 kilometre arasında olduğunu iddia ederek, kaza yapan araçla ilgili MOBESE kameralarından alınan görüntüyü delil olarak mahkemeye sundu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık şoförü kusur raporu ve tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

Duruşma, kaza yapan araçla ilgili MOBESE görüntülerinin incelenmesi ve kusur raporu alınması için ertelendi.

Seyhan ilçesi Sakarya Mahallesi Ray Sokak'ta 3 Haziran'daki kazada sanık Çiçek'in kullandığı ciple, Turan Keneç yönetimindeki motosiklet çarpışmıştı. Kazada Keneç ile kızı Yaren (18) hayatını kaybetmiş, eşi Dilara ise ağır yaralanmıştı.