ADANA (AA) - Adana'da 66 banka müşterisinin hesabından erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen kişinin şirketlerine 1 milyon 836 bin 791 lira aktardığı iddiasıyla tutuklu yargılanan bankacı ile iş adamı, yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi kararıyla tahliye edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu bankacı Şirin K. hazır bulundu, sanık iş adamı Erkan Serhan Ü. ile tutuklu bulunduğu Kozan M Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Sanıklar ve banka avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada zimmetle ilgili bilirkişi raporunun gelmediği belirtildi.

Savcı, dava dosyasının bilirkişiden dönmediğini belirterek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Banka avukatı da sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek, bankanın zararının karşılanmadığını söyledi.

Sanıklardan Şirin K. ise çok pişman olduğunu kaydederek, "Huzurunuza bu şekilde gelmek istemezdim. 500 gündür tutukluyum. Pişmanım." diyerek tahliyesini istedi.

Sanık Erkan Serhan Ü. de önceki savunmalarını tekrarlayarak, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, iki sanığın da tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak ve beklenen bilirkişi raporuna etki etme ihtimallerinin bulunmaması dolayısıyla yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi kararıyla tahliyelerine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kozan ilçesindeki bankanın şube müdürü, 22 Aralık 2016'da polise başvurarak bankalarında KOBİ portföy yönetmeni olarak görev yapan Şirin K'nin (35), banka müşterilerinin hesaplarından, onların bilgisi ve izni dışında Erkan Serhan Ü'ye (34) ait olan şirketlere para aktarımı yaptığını tespit ettiklerini bildirerek suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine 23 Aralık 2016'da tutuklanan bankacı Şirin K. ile erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Erkan Serhan Ü. hakkında zimmet suçundan 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.