Olay, saat 10.45 sıralarında adliye önündeki meydanda çevik kuvvetin bulunduğu güvenlik sahasında meydana geldi. 19 yaşındaki şüpheli Mikail G., nöbet tutan polislerin bulunduğu alana girerek elinde bıçakla bir polisin üzerine yürüdü. Hedef alınan polisin saldırıdan kurtulması üzerine saldırgan kaçmaya çalıştı.

İddiaya göre, polisin havaya ateş açıp önünü kesmesi üzerine şüpheli "Beni vurun" diyerek bağırdı. Daha sonra yeniden bıçakla saldırmaya çalışan şüpheli, polislerden birinin açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı. Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.F.Y. ise müdahale sırasında yerden seken kurşunlar sonucu kasığından yaralandı.

İKİ AYRI AMBULANS GELDİ

Olay sonrası polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Basın mensuplarının görüntü almaması için çevik kuvvet ekiplerinin, set oluşturup ellerindeki kalkanları havaya kaldırdığı görüldü. Daha sonra olay yerine yaralı polis ve saldırgan için iki ayrı ambulans geldi. Hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilen yaralı polis, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra saldırgan da ambulansla SBÜ Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik şeridi çekilen alanda, olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. Saldırgan Mikail G.'nin psikolojik sorunları olduğu ve intihar amaçlı bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.50 sıralarında M.G. adlı şahıs, Kâğıthane İlçesi, Çağlayan Adliyesi önünde nöbetçi güvenlik görevlisine bıçaklı saldırıda bulunmuştur. Güvenlik görevlilerimizce sözlü ve havaya ateş etmek suretiyle yapılan uyarılara uymayan şahıs, bacağından vurularak yakalanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olaya müdahale esnasında seken merminin isabet etmesiyle yaralanan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.F.Y. hastaneye sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.