ABUJA (AA) - Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenlere yönelik hakaret içeren ifadelerinin samimi olduğunu savunarak "Bu dünyada zayıfsanız hayatta kalamazsınız. Afrika'nın güçlü olabilmesi ve hayatta kalabilmesi için ortak sesle konuşması lazım." dedi.

Doğu Afrika Yasama Meclisinde konuşan Museveni, "Ben Trump'ı seviyorum çünkü o açık bir şekilde Afrikalıları anlatıyor. Afrikalıların kendi sorunlarını çözmeleri gerekiyor." diye konuştu.

Zayıf olanın dünyada yaşayamayacağını kaydeden Museveni, "Bu dünyada zayıfsanız hayatta kalamazsınız. Afrika'nın güçlü olabilmesi ve hayatta kalabilmesi için ortak sesle konuşması lazım." ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Trump, Oval Ofis'te göçmenlerle ilgili bir görüşmede bazı göçmen ülkelerini "ağır sözlerle" itham etmişti.

Trump, "(Bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri kastederek) Neden bu iğrenç ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız." demişti.