ORDU (AA) - Ordu'nun Kumru ilçesinde aralarında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan bazı asker annelerinin de bulunduğu kadınlar, ördükleri bere, atkı, eldivenleri Mehmetçik'e gönderecek.

Askerlere destek amacıyla bir araya gelen 20'ye yakın ev kadınına, Kumru Belediyesi örgü yapmaları için yün tedarik etti.

Kadınların bir hafta içerisinde hazırladıkları yaklaşık 500 bere, atkı, eldiven ve boyunluk Kumru Belediyesine teslim etti.

Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harekatın başlamasının ardından Kumru'daki bazı asker annelerinin diğer arkadaşlarıyla böyle bir çalışmanın içerisine girdiğini söyledi.

Ev kadınlarının bir hafta içerisinde 500'e yakın bere, atkı, eldiven ve boyunluk örerek kendilerine teslim ettiğini belirten Hatipoğlu, örgü örerek Mehmetçik'e destek olan kadınlara teşekkür etti.

Hatipoğlu, Afrin'deki Mehmetçik'e örgülerin yanı sıra fındık da göndereceklerini kaydederek, "Bunun için 200 gramlık 2 bin 500 paket fındığı hazır hale getirdik. Hem örgüleri hem de fındığı hafta içerisinde Hatay'daki Hassa Belediyesine teslim edeceğiz." dedi.