AĞRI (AA) - Ağrı'da bir cezaevinde kapatılan artezyen kuyusundan sızan gazdan etkilenen 2'si ağır 45'i asker ile aralarında polis, sağlık ve itfaiye görevlilerinin de bulunduğu 51 kişi hastaneye kaldırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte geçen yıl yapımı tamamlanan Ağrı M Tipi Cezaevinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere aynı yıl su kuyusu açıldığı belirtildi. Açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda suyun içme ve kullanıma uygun olmadığı anlaşılınca artezyen yapılan kuyunun betonla kapatıldığı ifade edildi.

Zamanla kuyu suyunun tazyiki ile kapatılan bölümünden sızmalar meydana geldiği aktarılan açıklamada, "Geçen zaman içerisinde kuyu suyunun tazyiki ile kapatılan yerde sızmalar meydana gelmiş, sızan suyla birlikte mahiyeti henüz tespit edilemeyen gaz çıkışı olmuştur." denildi.

Açıklamada, gaz sızıntısından 51 kişinin etkilendiği belirtilerek, şu bilgiler aktarıldı:

"Cezaevinin dış güvenliği için nöbet tutan 2 askerimiz çıkan gazdan ağır şekilde etkilenmiş olup yoğun bakımda tedavileri devam etmektedir. Bu askerleri almaya gelen 43 askerimiz ve polis, itfaiye eri ve sağlık personelinden oluşan 6 kamu görevlisi sızan gazdan hafif şekilde etkilenmiş olup tedavileri ayakta devam etmektedir."