AĞRI (AA) - Ağrı merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ağrı merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Van, Diyarbakır ve Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 3'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 22 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bu kapsamda Ağrı merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında polis, öğretmen, imam, memur, esnaf ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.