ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına ilk defa bir kadın başkan yardımcısının atanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "İnşallah önümüzdeki dönemde, ülkemizde kadınların güçlendirilmesi noktasında güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum sloganıyla hizmet ettiğimiz milletimize, Diyanet İşleri Başkanlığımızda en önemli paydaşlarımızdan birisi olarak bir kadın başkan yardımcısı ile daha da güçlü şekilde destek vereceğine inancım tam." dedi.

Bakan Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Ziyarette Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan ilk kadın başkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı da yer aldı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı ziyaretinde göreve yeni başlayan başkan yardımcısı Martı'nın da yer aldığını hatırlatarak kendisine bu görevinde başarılar diledi.

Bir kadının, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atanmasını çok önemli bir gelişme olarak gördüğünü belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Ülkemizde kadın başbakan oldu, kadın bakanlarımız oldu, kadın müsteşarlarımız, genel müdürlerimiz oldu ama Diyanet İşleri Başkanlığında ilk defa bir kadın başkan yardımcısı görev alıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde, ülkemizde kadınların güçlendirilmesi noktasında güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum sloganıyla hizmet ettiğimiz milletimize, Diyanet İşleri Başkanlığımız da en önemli paydaşlarımızdan birisi olarak bir kadın başkan yardımcısı ile daha da güçlü şekilde destek vereceğine inancım tam."

Türkiye'nin kadınlarını, aileleri ve toplumu güçlendirmek istediklerine dikkati çeken Kaya, "Bir kadın başkan yardımcısının bu görevde olması daha hassas bir şekilde bu meselelerin üst yönetim kademesinde değerlendirmesine önemli bir fırsat sağlayacağına inanıyorum. Hocama da güzel, başarılı bir çalışma dönemi diliyorum. Birlikte çok güzel, önemli projelere imza atacağımızda inanıyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Kaya, Türkiye'deki kadınların yönetim kademelerinde, her anlamda yüksek oranlarda temsil edilmeleri için destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Son 15 yılda özellikle kadınların siyasete katılımı noktasında büyük artışlar sağladıklarını belirten Kaya, bu oranın yüzde 4,5 sevilerinden yüzde 15'lere ulaştığını bildirdi.

Kaya, şunları kaydetti:

"Evet, daha alacak çok yolumuz var. Bu oran da Türkiye için yeterli bir oran değil. Ama biz emin adımlarla, kararlı bir şekilde tüm yönetim kademelerinde kadınlarımızın sayılarını arttırmak için mücadelemiz ve çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor. Emin adımlarla yol alıyoruz. İnşallah her kademede, siyasette, bürokraside toplumun her alanında kadınların yüksek oranlarda temsil edildiği, kadınlarıyla birlikte daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza yönelik kadınlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tekrar hem başkanımıza hem Huriye hocamıza hayırlı olsun diyorum. Ülkemizin tüm kadınları için hayırlı olsun diyorum."