AMASYA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Bu operasyon insanları birbirine karşı düşmanlığa sevk eden bir siyasal stratejiye karşıdır. Bu operasyon, bölgeye elini koymak isteyen o emperyal hayalete karşıdır. Türkiye Cumhuriyeti bu barışı temin edecek güce ve kudrete sahiptir." dedi.

Partisinin Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Kadın Kolları Olağan Kongresi katılımcılarına hitap eden Bostancı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgeye hakim olmak isteyen emperyal hayalete karşı yapılan bir barış mücadelesi olduğunu söyledi.

PYD/YPG terör örgütünün Kürt kimliğini istismar ettiğini ve bölgede en çok Kürtlere zarar verdiğini vurgulayan Bostancı, terör örgütlerinin kendi ideolojilerine uymayan Kürt vatandaşları göçe zorladığını belirtti.

Bostancı, bölgedeki 370 bin Kürt vatandaşının Türkiye'ye göç ettiğini, Suriye'nin kuzeyinden de 300 bin Kürt vatandaşının Kuzey Irak'a kaçtığını dile getirerek, terör örgütü PYD/YPG'nin emperyal siyasetin silahlı lejyon, askeri gücü olduğuna işaret etti.

TSK'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgede barışı sağlayacağına dikkati çeken Bostancı, "Bu operasyon bölgenin barış ve selameti için yapılmış askeri bir operasyondur. Bu operasyon, insanları birbirine karşı düşmanlığa sevk eden bir siyasal stratejiye karşıdır. Bu operasyon bölgeye elini koymak isteyen o emperyal hayalete karşıdır. Türkiye Cumhuriyeti bu barışı temin edecek güce ve kudrete sahiptir." diye konuştu.

Türk askerinin kahramanca bir mücadele verdiğini vurgulayan Bostancı, şöyle konuştu:

"Bu mücadele, bu terör örgütüne karşı sürdürülen operasyon, sembolü 'zeytin dalı' olan operasyon, esasen bir barış mücadelesidir. Zeytin, barışın sembolüdür. Şimdi bazıları 'savaşa hayır, barış istiyoruz, buraya girmeyin' diyor. Barışı soyut bir şekilde telaffuz etmek yetmez. Hangi şartlarda ne için bu işi yapıyorsun, neyin mücadelesini veriyorsun, sonuçta elde edeceğin nedir? Bunları hesaba katmaksızın nerede durduğun, gerçekten barışın yanında mısın, yoksa kirli ilişkilerin bir örtüsü olarak barışı mı kullanıyorsun? Bu açığa çıkmaz. Irak 3 parçaya bölündü, şimdi Suriye de parçalanmak isteniyor. PYD dediğimiz terör örgütü PKK'nın devamı, PKK ile bağlantılı, aynısı. KCK sözleşmesinde zaten PKK, PEJAK, Irak'taki Kürtler ve Suriye'deki Kürtler diye Kürtlerle ilgisi olmayan ama Kürtlerin etnik kimliğini araçlaştıran terör yapılanmaları birbiriyle bağlantı kuruyor. KCK sözleşmesinde PYD'de Suriye'deki yapıdır. PYD partisi, PYG de onun silahlı gücü."

Tek listeyle gidilen ve Emine Altunbaş'ın AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı seçildiği kongreye, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ile partililer de katıldı.