SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "En büyük arzumuz şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle bu emaneti daha yükseklere taşımaktır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk'ün meşale şehir Samsun'dan başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı silah arkadaşları ve Türk milleti ile zaferle sonuçlandırdığını hatırlattı.

Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarak istikbal mücadelesine önderlik ettiğini ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun gayret gösterdiğine işaret eden Karaaslan, bugün kendilerine emanet olan Cumhuriyeti idealleri ve hedefleri doğrultusunda Türk milletinin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar yaşanan tüm badirelere rağmen dimdik ayakta olduğunu ve geleceğe daha büyük ümitle, daha büyük kararlılıkla yürüdüğünü belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

"Bizler, Cumhuriyetimizin bugünkünden çok daha güçlü, itibarlı, demokratik ve müreffeh bir Türkiye olacağına inanarak 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak güçlenmesi için çalışan bizler, özgürlüklerimizden asla taviz vermeden barış ve huzur içinde Türkiye'yi büyütmeye kararlılıkla devam edeceğiz. En büyük arzumuz şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle bu emaneti daha yükseklere taşımaktır."

Karaaslan, vefatının 79. yılında Atatürk, dava ve silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanları ve Türkiye için canını feda eden tüm şehitleri saygı, rahmet ve şükranla andıklarını kaydetti.