ANKARA (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Tülay Selamoğlu, kadınlar olarak geleceğin siyasetine yön vermek ve yarının büyük Türkiye'sinde güçlü kadınları yetiştirmek için uğraştıklarını belirtti.

Selamoğlu, yarın düzenlenecek AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'ne ilişkin Ankara Spor Salonu'nda yaptığı açıklamada, Siyasi Partiler Kanunu'na göre zorunlulukları bulunmamasına karşın kadınların siyasetin her aşamasında deneyim kazanmalarını sağlamak için kadın kolları olağan kongrelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara verdiği desteği her zaman hissettiklerini dile getiren Selamoğlu, "Kadın teşkilatlarında yetişen tüm arkadaşlarımız siyasetin birçok noktasında görev aldı. Bizim kadın meclis üyelerimizin çoğunluğu teşkilatımızda yetişen kadınlardandır. Kadın milletvekillerimizin çoğunluğu, teşkilatlarımızda yetişen kadınlarımızdır. Bizim için burası bir okuldur. Biz bu okulda yetişen kadınlar olarak geleceğin siyasetine yön vermek ve yarının büyük Türkiye'sinde güçlü kadınları yetiştirmek için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Selamoğlu, kongrenin düzenleneceği Ankara Spor Salonu'nun 10 bin kişilik kapasitesi olduğunu belirterek, salonun içinde delegeler ve misafirler için bin 500 kişilik bir bölüm oluşturulacağını söyledi.

Salon dışında 25 bin kişinin olmasını beklediklerini kaydeden Selamoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreye katılacağını, salonun dışında ve içinde katılımcılara hitap edeceğini bildirdi.

Selamoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde tek aday olacağını da vurguladı.