ANTALYA (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, parti teşkilatında birlik ve uyum içinde çalışmanın önemine dikkati çekerek, "Arkadaşlar uyumun olduğu yerde, birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereket olur. Eğer uyum yoksa, birlik yoksa, beraberlik yoksa, dirlik, düzen yoksa, kavgalı eve kim kız verir, kavgalı evden kim kız alır? Kavgalı teşkilata kim oy verir, kavgalı teşkilattan kim medet umar?" dedi.

Işık, Turgut Özal Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Kepez 4. Olağan İlçe Kongresine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da iştirak ettiği kongrede konuşan Işık, AK Parti'nin Türk siyasetine çok fazla yenilik getirdiğini ama Türk siyasetinde başardığı en önemli şeylerden birinin hem kitle hem de güçlü teşkilatlara sahip bir parti olması olduğunu söyledi.

İktidar olmak için kitle partisi olunması gerektiğini, belli ideolojik kalıplara sıkışarak kitle partisi ve iktidar olunamayacağını vurgulayan Işık, milletin tamamını kuşatacak bir söylemin olması ve en yüksek oy oranını hedeflemek gerektiğini bildirdi.

Demokrat Parti'den sonra en güçlü siyasi duruşu gösteren partinin AK Parti olduğunu belirten Işık, şöyle devam etti:

"Bakınız 1999'da Demokratik Sol Parti (DSP) yüzde 22,3 oy aldı ve en büyük parti olarak TBMM'ye girdi, hükümeti de kurma hakkı elde etti. Merhum Bülent Ecevit de Başbakan oldu ama 1999-2002 arasında yaşanan olaylardan sonra DSP'nin teşkilatı olmadığı için 2002 seçimlerinde oy oranı yüzde 1,5'a düştü. Sandık kurulu üyeleri kendi sandıklarında oy kullanabiliyor. Benim mahallemde DSP rozetiyle sandık başına oturan bir kişi var. Akşam 17.00 oluyor sandıklar açılmaya başlıyor, sandıkların tamamı sayılıyor, DSP'ye bir tane bile oy yok. Daha önce o sandıkta da DSP birinci çıkmış. Sandık başkanı DSP müşahidine diyor ki 'Sen de mi oy vermedin?'. 'Ya sus, ben de vermedim.' diyor. Güçlü teşkilatlar olmazsa halkın düşüncesini alamazsınız, halkın görüşünü alamazsınız, halkın size vermek istediği mesajları yeteri kadar ve doğru alamazsınız. Onun için biz diyoruz ki bizim teşkilatlarımız halkımızın ağzı, dilidir. Halk ne düşünüyorsa biz onu en doğru şekilde siz değerli teşkilat mensupları aracılığıyla öğreniriz."

- Hedef 2019 seçimleri

İktidarın icraatlarının, yapılan yatırımların en iyi teşkilatlar aracılığıyla anlatılabileceğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Işık, teşkilattan yetişen bir kişi olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşkilatlara hep önem verdiğini aktardı.

AK Parti'nin iktidara geldiği ilk günden bu yana Danıştay saldırısından kapatma davasına, e-muhtıraya kadar birçok sıkıntı yaşadığını, bunların da güçlü teşkilatlar sayesinde atlatıldığını ifade eden Işık, "Bu teşkilatlar halkla iktidarımız arasında öyle köprüler kurdu ki 2004 yılında yüzde 34'lük oy oranımızı yüzde 42'ye çıkardık, daha sonra partimiz yüzde 46,5 oya ulaştı." diye konuştu.

Teşkilatların birer okul olduğunu ve gönüllük esasına göre çalışıldığını belirten Fikri Işık, teşkilatlarda çalışanların her toplantıya katılması ve sorumluluklarının bilincinde olmaları gerektiğini dile getirdi.

Teşkilatlarda birlik ve uyum içinde çalışmanın önemine de değinen Işık, Antalya'da milletvekillerinden belediye başkanlarına, gençlik kollarından kadın kollarına çok büyük bir uyum içinde çalışıldığını anlattı. Işık, "Arkadaşlar uyumun olduğu yerde, birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereket olur. Eğer uyum yoksa, birlik yoksa, beraberlik yoksa, dirlik, düzen yoksa, kavgalı eve kim kız verir, kavgalı evden kim kız alır? Kavgalı teşkilata kim oy verir, kavgalı teşkilattan kim medet umar?" dedi.

Işık, bugün Kepez teşkilatında bir görev değişimi olacağına, görev değişiminin hücre yenilenmesi, tazelenme anlamına geldiğine işaret etti.

16 Nisan referandumuyla Türkiye'nin işini kolaylaştırdıklarını ama kendi işlerini zorlaştırdıklarını vurgulayan Işık, yüzde 50 artı 1'in kolay erişilecek bir rakam olmadığını, onun için 2019 seçimleri için birlik ve beraberlik içinde çok çalışmak gerektiğini kaydetti.