İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünlerde bazı nankörlerin, bazı köksüzlerin, gözlerini Türk milletine düşmanlığın kör ettiği bazı idraksizlerin ülkemizi yaşanmaz bulup yurt dışına gitmekten söz ettiklerini duyuyorum. Yıllardır görevlerimiz gereği dünyadaki ülkelerin çok büyük bir bölümüne gittik, az çok hepsiyle ilgili bir kanaat edindik. Eğer Türkiye'de yaşamayı kendine yük sayanlar varsa şunu bilsinler ki aradıkları yer bu dünyada değildir. Türkiye'de yaşayamayan, hele hele İstanbul'da yaşamaktan usanan biri ülkemize değil, hayata küsmüş demektir." dedi.

Erdoğan, AK Parti Pendik 6. Olağan İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında,16 Nisan halk oylamasında Pendik'in yüzde 57 oranında "evet" oyu verdiğine değinerek, "Fakat yeter mi? Öyleyse mart ve kasım... Orada inşallah yetecek olanı hep birlikte alacağınıza inanıyorum. Çünkü Pendik'te ben bu potansiyelin olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Pendik'in sahip olduğu imkanlar ve tabii güzellikleriyle İstanbul'un ilçeleri arasında farklı bir yere sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Havalimanından hızlı trene, İstanbul'un en büyük su kaynağı olan Ömerli Barajı'ndan Marmara Denizi'nin güzelliklerine, turizmden tarıma ve hayvancılığa kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu imkanlarıyla Pendik'in geleceğini çok daha parlak görüyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'yla ayrı bir zenginlik, ayrı bir potansiyele sahip. Yani ulaşımda burada yok yok. Her şey var. Deniz dersen, deniz de var. Bu imkanlara sahip olan Pendik'i bu noktaya getiren hamdolsun AK Parti iktidarıdır 1987'den beri ayrı bir ilçe olan Pendik AK Parti hükümetleri ve belediye başkanları döneminde adeta yeni baştan kurulmuştur. İstanbul'un plansız, hesapsız, bilinçsiz şekilde büyüyen bu ücra köşesinin yerine İstanbul'un en mutena ilçelerinden biri almıştır."

Erdoğan, Pendik'i daha da ileri taşımak ve ilçeyi belediyecilikte müstesna bir yere getirmek istediklerini ifade ederek, "Pendik Belediyemiz sadece son birkaç yılda ilçemize 230 trilyon liralık yatırım yapmıştır. Büyükşehir Belediyemizin aynı dönemde Pendik'e yaptığı yatırım da 688 trilyon liradır. Diğer eserlerle birlikte Pendik, son birkaç yılda 1 katrilyon 80 trilyon liralık bir yatırıma kavuşmuştur. Belediyelerimizin ve diğer kamu kurumlarımızın Pendik'te hala devam eden tutarı 44 ayrı yatırımının tutarı ise 5 katrilyon 866 trilyon liradır. İlçe belediyemizce son yıllarda hizmete sunulan 10 ayrı spor tesisi Pendikli gençlerimize bir armağanımızdır. Bunun üzerine 12 spor tesisi daha ilave etmek üzere belediyemiz hazırlıklarını çeşitli aşamalarda devam ettiriyor." diye konuştu.

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı'nın açılışının yapıldığını hatırlatan Erdoğan, havalimanı Kaynarca arasındaki metro hattının ve ilk etabı başarıyla hizmet veren teknoparkın sağlık ağırlıklı ikinci etabının inşalarının devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, İstanbul'a hizmet etmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, Necip Fazıl Kısakürek'in "Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar/Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar/İçimde tüten bir şey, hava, renk, eda, iklim/O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim/Çiçeği altın yıldız, suyu telli pulludur/Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur/Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale/Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale/İstanbul benim canım/Vatanım da vatanım/İstanbul, İstanbul..." dizelerini aktardı. Erdoğan, "Ömrümüzün sonuna kadar 'İlle İstanbul' demeye devam edeceğiz." dedi.

- "Türk milletinin bir mensubu olmak, bizim için şereflerin en büyüğüdür"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Meriç'in ülkeyi yaşanmaz bulanlara tespitine değinerek, şunları söyledi:

"Üstadımız, bunları söyleyenlerin aslında Türkiye'nin insanından şikayet ettiklerini ifade eder ve şöyle der, 'Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır.' Bugünlerde bazı nankörlerin, bazı köksüzlerin, gözlerini Türk milletine düşmanlığın kör ettiği bazı idraksizlerin ülkemizi yaşanmaz bulup yurt dışına gitmekten söz ettiklerini duyuyorum. Yıllardır görevlerimiz gereği dünyadaki ülkelerin çok büyük bir bölümüne gittik, az çok hepsiyle ilgili bir kanaat edindik. Eğer Türkiye'de yaşamayı kendine yük sayanlar varsa şunu bilsinler ki aradıkları yer bu dünyada değildir. Türkiye'de yaşayamayan, hele hele İstanbul'da yaşamaktan usanan biri ülkemize değil, hayata küsmüş demektir. Büyük şair Nedim İstanbul için ne diyor? Bu şehr-i İstanbul ki bi misli behadır/Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır Bir gevher-i yekpare iki bahr arasında/Hurşid-i cihan-tab ile tartılsa sezadır.' Sen ne diyorsun? Aslında bunlar için bir ofis açıp, bilet paralarını da verip göndermek lazım. Çünkü bunlar, bu ülkeye yük, yük. Bir taşına cümle Acem mülkünün feda edildiği, dünyayı aydınlatan ve ısıtan güneşle bir tutulan İstanbul'u beğenmeyenin kalbi kurumuş demektir. Tabii biz ülkemizden şikayet edenlerin asıl derdinin merhum Cemil Meriç'in dediği gibi taşı, toprağı değil, insanı olduğunu çok iyi biliyoruz. Dert başka... Türk milletinin bir mensubu olmak, bizim için şereflerin en büyüğüdür. Rabbime şahsen bana bu milletin bir evladı, bu ülkenin bir ferdi olmayı nasip ettiği için ne kadar hamdetsem azdır. Bunun için biz ülkemize dört elle sarılıyoruz. Milletimizin bize verdiği sorumlulukları yerine getirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Demokrasiden ekonomiye, yatırımlardan güvenliğe, belediye hizmetlerinden büyük projelere kadar her konuyu bizzat takip etmeye çalışıyoruz."

(Sürecek)