DÜZCE (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bu seçim, güçlü Türkiye'nin önünü açacak tarihi bir kavşaktır. Bu seçim, Türkiye'nin gelecek hedeflerini savunanlar ile eskiye geriye dönüş isteyenler arasında bir seçim olacak." dedi.

Yıldırım, partisinin Düzce Anıt Park Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, alanda toplanan kalabalığın coşkusuna dikkati çekti.

Düzce'nin verdiği görünümüyle "Seçimlere hazırım." dediğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Düzce, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 71'den fazla 'evet' dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onayladı. Cumhurbaşkanını, milletin adamını, Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 74'le seçilen ilk cumhurbaşkanı yaptı. 24 Haziran'da Düzce plakasını bulacak mı, 81 diyecek mi? Maşallah. Düzce'ye de size de bu yakışır değerli hemşehrilerim. Milletin adamını yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı yapacak mıyız? Milletvekili seçimlerinde 3'te 3 deyip Fahri Çakır'ı, Ayşe Keşir'i, Doktor Numan Çabuk'u Meclis'e çabukça gönderecek miyiz? 2023 kadrolarını seçmeye hazır mısınız?"

Yıldırım, Düzce'nin kararını verdiğini aktararak, AK Parti'nin Türkiye partisi olduğunu söyledi.

Seçime sayılı günler kaldığına işaret eden Yıldırım, bu seçimin öncekilerden farklı olduğunu kaydetti.

Yıldırım, aynı günde hem milletvekillerini hem de Türkiye'yi 2023'e götürecek yönetimi seçeceklerini belirterek, "Dolayısıyla bu seçim diğerlerinden çok farklı. Düzce için 81 ilimizin tamamı için milletimiz, geleceğimiz, evlatlarımız için önemli bir kararın arifesindeyiz. Bu seçim, güçlü Türkiye'nin önünü açacak tarihi bir kavşaktır. Bu seçim, Türkiye'nin gelecek hedeflerini savunanlar ile eskiye geriye dönüş isteyenler arasında bir seçim olacak. Düzce daima geleceğe, daima ileriye hazır mısın? Türkiye'yi geriye götürmek, eskiyi döndürmek isteyenlere gereken cevabı verecek misiniz? Maşallah. Düzce işi bitirmiş." değerlendirmelerinde bulundu.

- "Taş üstüne taş koyan bir iktidarız"

Düzce, Yalova ve Kocaeli depremlerini yaşadıklarını anımsatan Yıldırım, o dönemde iktidarda olanların depremin altında kaldıklarını söyledi.

Yıldırım, Van Depremi'ni de gördüklerinin aktararak, "O depremde Türkiye, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bakanlarıyla beraber 4 saat içinde Van'daydık. Vatandaşlarımızın yarasını sarmaya, acısını gidermeye başladık. Düzce depreminde hükümet 2 gün sonra gelebildi. AK Parti işte bu. Van'ı bir yılda inşa ettik. 28 bin konutu tamamen yeniden yaptık. İktidar olduk. Düzce, Sakarya ve Bolu'da depremin yıkımlarını biz tamamladık.

Biz taş üstüne taş koyan bir iktidarız. Laf üstüne laf koyanlardan asla olmadık. AK Parti döneminde, sizin iktidarınız döneminde Türkiye kendi silahını, tankını, topunu, gemisini, helikopterini yapar hale geldi. Bu günlerde petrol aramaları için Fatih Gemisi de 'Vira Bismillah' diyerek Akdeniz'e açıldı. Bugün Türkiye'de her ailenin bir hekimi var. Çocuklarımız okullarda akıllı tahtalarla, tabletlerle, çağdaş eğitimin ve bilişimin gerektirdiği her türlü teknolojiyi kullanarak eğitim alıyor." ifadelerini kullandı.

Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavına giren öğrencilerin akıl teri döktüğünü belirten Yıldırım, çocuklara zihin açıklığı diledi.

Yıldırım, Türkiye'nin şehirlerini bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük Türkiye'nin doğusunu batısıyla, kuzeyini güneyiyle birleştirdik. Düzceliler, şu ay yıldızlı bayrağı bir görelim. Düzce'den söylüyorum. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bu kadar. Biz Türkiye sevdalısıyız. Bu güzel memleket için yapacak çok iş var. Yaparsa yine AK Parti yapar."

(Sürecek)