İnsanların evlerinde ya da işletmelerinde olmadıkları her dakika ev ve işletmeleri hırsızların odağındadır. Hırsızları önleyebilmek için pek çok kişi akıllı kamera sistemlerine öncelik tanıyor. Akıllı kamera sistemleri teknolojinin ilerlemesi ile birlikte imal edilmiş ve insanların yaşamlarını kurtarabilecek düzeye gelmiştir. Kamera sistemi aktif olduğu anda evinize ya da işletmenize hiç kimse sizden habersiz giremez. Girse bile kamera sistemi araya girer ve aniden her yerde alarm sesleri çalmaya başlar.

 Stellar Defence olarak sizlere akıllı kamera sistemleri hakkında hizmet veriyoruz. Eğer siz de evinize ya da işyerinize kamera almak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Termal Kamera Sistemleri

Bugünlerde birbirinden farklı birçok sektörde kullanılması nedeniyle isminden oldukça fazla söz ettiren termal güvenlik kameraları, gözle görülmesi mümkün olmayan IR enerjiyi, yani ısıyı hedefte tutan ve görüntünün genel halini bu IR enerjiye kıyasla oluşan renkler ve şekillerin meydana çıkmasını sağlayan bir tür görüntülenme sistemi şeklinde açıklanması mümkün olur. Termal kamera bir yerin içinde ısının nasıl yayıldığını tayin etmek, beraberinde gözlemlemek amacıyla kullanılan bir alettir.

Termal kameralar, ışığı değil sıcaklığı algılar. İlaveten edinilen bu ısı bilgisini sıcaklık dataları ile beraber bir ısı haritası görüntüsü olarak aktarır. İlave olarak termal kamera,  bazı kişiler tarafından enfraruj kamera olarak da isimlendirilebilir. Bu termal kamera sistemleri, enfraruj ışınlar ile objelerin ve bulunduğu çevrenin çoklu belirleme özelliğine sahip olması ile ilgileri üstüne çeker.

Teknolojinin her gün daha da fazla ilerlemesiyle birlikte termal kamera uygulamaları fazlasıyla öne çıkıyor. Hem Android hem de iOS sahiplerinin kolaylıkla kullanabileceği, termal kameralar ile alakalı birçok uygulama yer alıyor. Cep telefonlarınıza indirmenin fazlasıyla mümkün olduğu bu uygulamalar sayesinde pek çok işiniz kolaylaşmaya başlayacaktır.

Termal Kamera Kullanım Alanları

Termal kamera kullanım çevresi oldukça geniş olup bu aletler pek çok farklı alanda yarar sağlıyor. Termal kameralar aşağı yukarı her dalda kullanılması ile ilgi çeker. Genel itibariyle, termal kamera sistemleri en fazla askeri üslerde kullanılır. Su kaçağı saptaması ve rutubet nem otoritesini sağlamak için de termal kameralar seçilebilir. Ev ve iş merkezi tarzı binaların enerji verimliliğini ölçmek için ve enerji harcamasının iyileştirilmesi için problemli yerlerin saptamasında da termal kameralardan faydalanmak mümkündür.