ANKARA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir yurtta geçen yıl 29 Kasım'da çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri, facianın birinci yılında Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yurt yangınının birinci yılında, hayatını kaybeden çocukların aileleri, taleplerini dile getirmek üzere Sosyal Haklar Derneği öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

Ailelere CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de destek verdi.

Aileler, yangında kaybettikleri çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu dövizler ile "Aladağ'a adalet gelmedikçe bu yangın sönmez" yazılı pankart taşıdı.

Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili devam eden yargı sürecinden ailelerin rahatsız olduğunu ve o günden bu yana değişen hiçbir şey bulunmadığını söyledi.

Ailelerin taleplerini dile getirmek için Ankara'da olduklarını belirten Onur, Mecliste siyasi parti gruplarını ziyaret edeceklerini kaydetti.

Yangına neden olan ihmallere ve bölgede yaşanan eğitim sorunlarına işaret eden Onur, ilçeye bir devlet yurdunun yapılması gerektiğini, ailelerin, bu yöndeki taleplerinin yazılı olduğu dilekçeyi Milli Eğitim Bakanlığına vereceklerini ifade etti.

Yangında hayatını kaybeden Sema Nur Aydoğdu'nun annesi Durdu Aydoğdu da çocuklarını kaybetmekten dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, bu tür olaylar nedeniyle başka annelerin ağlamaması için bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

Adalet aradıklarını vurgulayan Aydoğdu, Aladağ'da yurt sıkıntısı yaşandığını, bu yüzden çocuklarını, mecbur kaldıkları için yangının meydana geldiği yurda verdiklerini ifade etti. Aydoğdu, "Çocuklarımızın gidip gelebilecekleri okulları olsun, servisleri olsun. Biz ağladık başka anneler ağlamasın." dedi.

Yangında 12 yaşında yaşamını yitiren İlknur Maden'in babası Hasan Maden de ihmali bulunanların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Aileler, Bakanlığa taleplerini içeren dilekçeyi verdikten sonra parti gruplarını ziyaret etmek üzere Meclise geçti.