BEYRUT (AA) - Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere, Lübnan'ı ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnanlı mevkidaşı Mişel Avn ile görüştü.

Basına kapalı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Alman mevkidaşıyla "bölgesel gelişmeler, terörle mücadele, iki ülke arasındaki ilişkileri artırma ve Suriyeli mülteciler konularını" ele aldıklarını belirtti.

Terörle mücadelede, uluslararası iş birliğinin önemine dikkati çeken Avn, Lübnan'ın bu konuda harcadığı çabadan söz etti. Avn ayrıca, ülkesinin Almanya ile ekonomik alanda iş birliği yapmaya istekli olduğunu vurguladı.

Lübnan Cumhurbaşkanı açıklamasında Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinerek, "Lübnan'daki Suriyeli mültecilere yardım etmek uluslararası sorumluluktur. Bu yükü tüm ülkeler ortak taşımalıdır. Suriyeli mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönmeleri sağlanmalıdır." dedi.

- Almanya Cumhurbaşkanı dini önderlerle buluşacak

Farklı mezheplerin ve dinlerin bulunduğu Lübnan'ın, bir arada yaşamanın güzel bir örneği olduğunu belirten Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Lübnan ziyaretim kapsamında, buradaki dini önderlerle buluşacağım." diye konuştu.

Lübnan'ın istikrarına önem verdiklerini ve destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Steinmeier, Suriyeli mültecilere ev sahipiliği yaptıkları için Lübnan'a teşekkür etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in 3 gün sürecek Lübnan resmi ziyareti kapsamında, iki ülke arasında farklı alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalanacak.