ANTALYA (AA) - ABDULLAH ÇATLI - Doğal güzellikleriyle film platolarını andıran Altınbeşik Mağarası Milli Parkı'na gelen turist sayısı 2017'de önceki yıla göre yaklaşık iki kat artarak 26 bine yükseldi.

Türkiye'nin en büyük yeraltı gölüne sahip olan İbradı ilçesindeki Altınbeşik Mağarası Milli Parkı, turistlere her mevsim farklı güzellikte görsel şölen sunuyor.

Çevresindeki doğal güzelliklerin yanı sıra su üstünde botlarla gezilebilen Altınbeşik Mağarası'nın içindeki birbirinden ilginç sarkıt ve dikitler dikkati çekiyor.

Son yağışlarla mevcut seviyesinden 2 metre daha yükselen mağaranın içindeki su, beslediği Manavgat Çayı'nda oluşturduğu çağlayanlarla görsel şöleni katmerliyor.

- Turist sayısı yüzde yüz arttı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin verilerine göre Altınbeşik Mağarası Milli Parkı'nı 2016 yılında 13 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 2017'de bu rakam, 26 bin civarına erişti, turist sayısı ikiye katlanmış oldu.

İbradı'ya 7, Ürünlü köyüne 4 kilometre uzaklıkta olan ve iki katlı beyaz traverten oluşumlardan meydana gelen Altınbeşik Mağarası'nın sadece 250 metrelik bölümü görülebiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İbradı Koordinatörü Serdar Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınbeşik Mağarası'na gelen turist sayısındaki yüzde 100'lük artışın sevindirici olduğunu, tanıtımlarla bu sayısıyı artırmayı planladıklarını söyledi.

- "Altınbeşik marka olacak"

Yer yer 50 metreyi bulan derinlikteki gölde bot ve sandallarla gezinti yapılabildiğini belirten Çavuşoğlu, "Şimdi 2018'in daha ilk günleri olmasına rağmen mağaramıza ilgi oldukça fazla. Bu yılki hedefimiz 50 bin seviyesini aşmak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Altınbeşik'in, Antalya'nın markalarından biri olması için çaba harcıyoruz." dedi.

Altınbeşik'in Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü büyük yeraltı gölü mağarası olduğunu, bu bilginin dahi turizm hareketliliği anlamında bir cazibe unsuru taşıdığını belirten Çavuşoğlu, buraya gelen turistin, mevsimsel olarak yeniden geldiğini aktardı.

Daha önce tesadüfen Altınbeşik Mağarası'na bir kez geldiğini belirten turistlerden Murat Çelebi, bu büyülü ortamdan kopamadığını ve her fırsatta geldiğini dile getirdi.

Alanya Fotoğraf Kulübü'ndeki arkadaşlarıyla buraya tur düzenlediklerini anlatan Çelebi, "Geçen yıl geldiğim sıralarda su seviyesi düşüktü. Şimdi hayli yükselmiş. Mağaranın içinde şelale var, inanılmaz. Burası oluşumu ve görselliği düşünüldüğünde muhteşem bir yer. Herkesin mutlaka ama mutlaka görmesi gereken bir yer burası." diye konuştu.

- "Botla içeri girer girmez karşına şelale çıkıyor"

Mağaraya daha önce iki kez geldiğini ifade eden Mustafa Özkan da şunları söyledi:

"Dışarıda hava sıcaklığı düşük olmasına rağmen içerisi 16 derece. Botla içeri girdiğimizde karşımıza muhteşem bir şelale çıkıyor. Burası ülkemizin gezip görülmesi gereken muhteşem yerlerden bir tanesi. Mağara güneş enerjisiyle ışıklandırılıyor. Gerçekten çok güzel bir ortam. Muhteşem görüntüler karşılıyor insanı, kelimelerle anlatılacak gibi değil."