Aslında basit bir şekilde anlattığım bu detayların altında gizli olan etkenlerin çok önemli ve dikkat edilmesi gereken detaylarla dolu olduğunu söylemem gerekiyor. Evlilik için uygun eş adayını buldunuz, o da sizin uygun olduğunuzu düşündü ve evlilik teklifinizi kabul etti. Bundan önceki sevgililik dönemini anlatmak istemiyorum çünkü konu uzadıkça uzar. Evliliğin resmiyete dökülmeye başladığı an nişanlanılan gündür. Belki söz günü için de aynı şeyi söyleyebilirim ama bence nişan takılmadan işin resmiyete bindiğini söylemek doğru değil, çünkü söz kesilmesi, artık iki kişi arasında da yapılabiliyor ve kısa bir süre sonra ayrılma kararı alınabiliyor. Hatta söz verilişinden ve ayrılıştan ailelerin haberi bile olmayabiliyor yani işin doğrusu resmiyet kazanabilmesi için ailelerin de onayı alınarak nişan yüzüklerinin takılmasıdır. İş bu noktaya geldikten sonra erkeğin kıza, kızın da erkeğe alyans alması gerekir. Genellikle erkekler altın takmadıkları için kız tarafı gümüş bir alyans alır ama erkeğin işi hem biraz daha külfetli hem de daha zordur. Çünkü altın alyans seçimi hem dikkat gerektiren hem de üzerinde durulması gereken bir konudur. Neden mi? İşte nedenleri…

Altın alyans seçimi neden önemlidir?

Alyans, hem erkek hem de kadınlar için önemlidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi erkekler altın yüzük pek takmazlar bunun nedeni “İslam inancına göre altının erkeğe haram kılınması” olarak değerlendirilmektedir. Kadınlar için ise alyansın altın olması gerekir, zira yine İslam inancına göre de diğer inançlara göre de ziynet eşyaları altın olarak değerlendirilir ve altın, kadının en büyük süsü olarak görülür. Düğün için veya nişan için altın alyans seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sade olması ve abartılı olmamasıdır. Şimdilerde tektaşlar yerine beştaş yüzükler de alınıyor veya alyanslarda daha farklı modeller tercih edilebiliyor ama ömür boyu saklanacak ve takılacak bir aksesuar olduğunu düşündüğünüzde, sadelikten yana tercih etmeniz gerektiğini daha rahat anlayabilirsiniz. Tabi sadelikten bahsederken düz bir model olmasından söz etmiyoruz. Dikkat çekiciliği daha az, diğer yüzüklerden biraz daha farklı olmasından söz ediyoruz. Yoksa kendi zevkinizi bir kenara bırakarak altın alyans seçiminde bulunmanız kesinlikle doğru değildir. Figürler, desenler ve tasarımları kendi zevkinize kalmış yani illa ki klasik bir model almanız gerekmiyor. Zaten bu konuda Gülaylar Pırlanta çok sayıda farklı model sunuyor. Yani her birini incelerken kendi tarzınıza uygun bir model olmasına dikkat etmeniz önemlidir. Bir de yüzük alırken kenarlarına da dikkat edin. Bazı modellerin kenarları keskin olduğu için parmağı rahatsız edebilir, bir de altına karşı alerjiniz varsa o zaman altın olanlardan uzak durarak daha farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

2019 altın alyans modelleri

Her sezon farklı yenilikler ve yeni modellerin kendini gösterdiği altın takı, aksesuar dünyasında 2019 yılına özel çok sayıda modelin varlığından söz edebiliriz. Ama tüm bunları anlatarak başınızı ağrıtmak yerine Gülaylar Pırlanta’nın web sitesini ziyaret etmenizi ve altın alyans modellerini https://gulaylar.com/alyans_setler sayfasından incelemenizi öneririm. Eminim ki sitede yer alan her bir model üzerinde düşünecek ve hangisine karar vereceğiniz konusunda ikilemde kalacaksınız.