ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansının (AA), coğrafyanın bu kadar karışık olduğu bir dönemde hassasiyet oluşturmak ve dünyanın bunların farkına varıp sahip çıkması adına çok önemli görev üstlendiğini bildirdi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın 98. kuruluş yıl dönümünü tebrik ettiğini söyledi.

AA'nın halkı bilgilendirdiğini, halktan aldıklarını ilgili birimlere aktardığını dile getiren Arslan, kendilerinin de bundan yararlandığını vurguladı.

Bakanlığının insanları ulaşır, erişir hale getirdiğini anlatan Arslan, yapılanları vatandaşa ulaştırmak adına aracılık yapan AA'nın da ulaşma, eriştirme anlamında bir görev gerçekleştirdiğini bildirdi.

Arslan, "Anadolu Ajansı, coğrafyanın bu kadar karışık olduğu bir dönemde hassasiyet oluşturmak ve dünyanın bunların farkına varıp bunlara sahip çıkması adına çok önemli aracılık görevi üstleniyor" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin zaman zaman kendi hayatını hiçe sayarak görevini yerine getirdiğini vurgulayan Arslan, bu yolda hayatını kaybeden basın mensuplarına rahmet dileyerek, onları minnetle yad ettiğini söyledi.