Ankara gezilecek yerler, herkes tarafından merak edilmektedir. Ben de sizlere Ankara’da gezilecek yerleri detaylı olarak anlatacağım.

Mogan Gölü

Denizi olmayan bir şehrin gün batımını izleyebileceğiniz en güzel noktası Mogan Gölüdür. Özellikle gün batmadan önce bu noktada bulunmanız oldukça güzel manzaralar görmenizi sağlayacaktır. Göl çevresinde bisiklet yolları bulunmaktadır. Ayrıca çay, kahve içebileceğiniz mekanlarda bulunmaktadır.

Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları ile de oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Restoranlarda yemek ya da içecek içerek vakit harcamak bir seçenek.

Harikalar Diyarı

Harikalar Diyarı içerisinde oldukça geniş bir kitleye sahip olan bir mekandır. Harikalar Diyarı Park, genellikle çocuk sahibi ailelerin geldiği yer olarak bilinmektedir. Kayık turları, mini golf sahaları, mis gibi havaları ve bunun gibi pek çok etkinliği yapabileceğiniz ortam bulunmaktadır. Lunapark alanında dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Ayrıca ulaşım oldukça kolaydır. Dev Güliver heykeli sizleri büyüleyecektir.

Ankara gezilecek yerler içerisinde en dikkat çeken yerlerden biri olduğunu da eklemek isterim.

Göksu Parkı

Göksu Parkı, Ankara’nın oldukça büyük parkları arasında yer almaktadır. Ankara Eryaman ilçesinde bulunmaktadır. Göksu Parkı içerisinde pek çok etkinlik ve plan yapabilirsiniz. Sabaha karşı göle karşı mükemmel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca göl çevresinde pek çok restoran ve kafe bulunmaktadır.

Hava Kuvvetleri veya Ankara Hava Müzesi

”Havacılık sevgisini daha geniş kitlelere aşılamak”  sloganı ile yola çıkan Kava Kuvvetleri 1998 senesinde açılmış ve günümüzde de misafirlerine eşlik etmektedir. Havacılık ile ilgisi olan pek çok kişinin dikkatini çeken bu nokta son derece güzel ve farklı bir his sunuyor. Bu müzede Uçak motorlarından silahlara, silahlardan savaş uçaklarına kadar pek çok alan bulunmaktadır.

Ziraat Bankası Müzesi

PTT Pul Müzesi’ni ziyaret ettikten hemen sonra buraya gelebilirsiniz. Ziraat Bankası Müzesi PTT Pul Müzesine yalnızca 3 dakika yürüme mesafesindedir. Pek çok kişinin bilmediği ve oldukça sakin olan bu müzede gezerken, geçmişe gidip tarihin derinliklerinde bankacılığın gelişimini görebilirsiniz. Rehber eşliğinde oldukça güzel bir gezinin ardından oldukça güzel ve farklı bir kişiliğe bürünebilirsiniz. Son derece farklı bir atmosfer sizleri etkileyecektir.

Roma Hamamı

Ankara’da Çankırı caddesi üzerinde yer almaktadır. Roma Hamamı Açık Hava Müzesi, sizleri tarihe götürecektir. Roma ve Bizans dönemlerinden kalma bu hamam son derece farklı bir tarihe ev sahipliği yapmaktadır. Bölüm bölüm ayrılan antik Roma Hamamı içerisinde sütunlu yol, tarihi hamam binası ve açık hava müzesi bulunmaktadır. Bu alanların hepsinde Roma kalıntılar yer almaktadır. Dilerseniz Ulus Meydanı’ndan yola çıkarak yürüyerek 20 dakika içerisinde bu noktada olabilirsiniz.

Kore Anıtı

Türk Hava Kurumu müzesinden hemen sonra çıkmadan önce, müzenin hemen yanı başında Kore Anıtı, Türk Askeri’nin Kore’de ki muhteşem şanlı ve unutulmaz zaferini yaşatmak ve ebedileştirmek için dikilmiştir. Kore Cumhuriyeti tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye edilmiş bir anıttır. Kore savaşına katılan askerlerin anısına burada yer almaktadır.

Ankara’da gezilecek yerler rehberinden tüm gezilecek ve görülecek yerleri görebilirsiniz.