Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca 2011-2013 yılları arasında yapılan KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sorularının usulsüz şekilde alınarak, sınav öncesi örgüt üyelerine dağıtılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sınavlar ile ilgili düzenlenen olağan dışılık raporunda tespit edilen kriterlerin bir kısmına uyan, örgüt evlerinde ve örgütün kamu çalışma evlerinde kalan, mahrem imamlarla irtibatlı olan, örgütün gizli haberleşme programı ByLock ve ardışık arama gibi yöntemleri kullanarak faaliyetlerde bulunan 59 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerin ayrıca çeşitli üniversitelerde, kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışma kayıtlarının olduğu belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara merkezli 29 ilde şüphelilere yönelik operasyon başlattı.

13 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

2013 yılı Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) soruşturması kapsamında da FETÖ/PDY üyelerince çalınan sınav sorularının daha sonra örgüt mensuplarına dağıtılması ile ilgili 9 şüpheli belirlendi. 2019 ile 2010 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Astsubaylık sınavının soru ve cevaplarını önceden alarak sınavı kazanan 10 kişi ile soruları dağıtan 3 şüpheli de tespit edildi. Ekipler, toplam 22 kişiyi yakalamak için Ankara merkezli 13 ilde harekete geçti.

JANDARMA YAPILANMASINA BASKIN

FETÖ/PDY'nin Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki 'mahrem hizmetler' yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ise halen görevde olan 1 albay, 2 binbaşı, 2 astsubay, 3 uzman çavuş, 2 memur ve daha önce ilişiği kesilmiş 2 üsteğmen, 1 jandarma ve sahil güvenlik akademisi öğrencisi, 2 emekli astsubay, 2 özel sektör çalışanı olmak üzere 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 9 ilde operasyon başlatıldı.