ANKARA (AA) - Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması"nın ödülleri, Çubuk ilçesinde düzenlenen törenle verildi.

Çubuk İbrahim Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, körebe, seksek, aşık atma, çember sürme ve topaç çevirme oyunlarında dereceye girenler ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kendisinin hekim olduğunu belirterek, geleneksel oyunların çocuk gelişimindeki önemine işaret etti.

Gençleri bekleyen en büyük tehlikenin bilgisayar bağımlılığı olduğunu vurgulayan Acehan, şunları söyledi:

"Bizi canlılardan, hayvanlardan, bitkilerden ayıran en önemli özellik, el becerisi ve beyin fonksiyonlarımızdır. İnsanın el becerisi ve beyin fonksiyonları ise anne karnından başlayıp 16 yaşa kadar gelişmektedir. Gelişmenin olabilmesi için ise harekete, sevgiye ve eğitime ihtiyaç var. Geleneksel oyunlarda bu gelişmeyi olumlu yönde etkilemektedir. Bu nedenle de geleneksel oyunları çocuklarımızın çok fazla oynaması gerekiyor. Öğretmenlerimiz ve ailelerine buradan sesleniyorum; Çocuklarımız üzerinde geleceğimizin en büyük tehlikesi olan bilgisayar bağımlılığa engel olmamız gerekiyor."

Yapılan yarışmaların meyvesini vermeye başladığını anlatan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Gül ise "Okulları geziyoruz, artık eskisi gibi özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyindeki okullara gittiğimiz zaman seksek oynayan öğrencileri görüyoruz. Aşık atan kendi kendine oynayan öğrenciler görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Gerçi bazı müdürlerimizin müdahale ettiğini duyuyoruz ama biz diyoruz ki bırakın oynasınlar ve şu teknolojiden biraz uzaklaşsınlar." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise düzenledikleri programda Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın büyük desteği olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulu Keman ve Mehter Orkestrası tarafından konser verildi.

Yavuz Selim Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından ilçeler arası yapılan yarışmalarda ve Ankara'da yapılan finallerde dereceye giren 15 takım ve 225 öğrenciye başarı belgeleri ve kupaları verildi.