İSTANBUL (AA) - Kartal'da anne ve babasını yaşadıkları evde bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen kişinin "kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 1 Mart'ta polise yapılan bir ihbarda, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Akşemsettin Caddesi Zambak Sokak'taki bir sitede oturan Bülent ve Hatice Öztürk çiftinin yerde cansız şekilde yattıklarının bildirildiği anlatıldı.

Olayın meydana geldiği yerde bulunan kamera görüntülerinin incelenmesinde evden en son sanık Emrah Öztürk'ün çıktığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, Öztürk'ün alınan ifadesinde, ölen kişilerin anne ve babası olduğunu, aynı adreste yaşadıklarını, olay tarihinden bir süre önce bankaya olan borcunu ödeme konusunda sıkıntı yaşadığını anlattığı kaydedildi.

İddianamede, Emrah Öztürk'ün suç tarihinde bankadan borcun ödenmesi için bilgi geldiğini, ödemezse hapis cezasıyla karşılaşabileceğinin bildirildiğini, bu nedenle durumu anne ve babasıyla paylaştığını, bu konuda aralarında tartışma yaşandığını, anne ve babasının kendisine hakaret içeren sözler söylemesi üzerine öfkelendiğini, mutfaktan aldığı et bıçağı ile anne ve babasını öldürdüğünü itiraf ettiği aktarıldı.

Sanık Emrah Öztürk'ün daha sonra aynı bıçakla kendisine zarar vermeye başladığını, evde kan kaybederek önce fenalaştığını, kendine geldikten sonra da evden çıkarak bir minibüse binip hastaneye gittiğini anlattığı belirtilen iddianamede, Öztürk'ün olay nedeniyle pişman olduğunu, duygu ve davranışlarını kontrol etmekte sıkıntı yaşatacak rahatsızlığının bulunduğunu aktardığı bildirildi.

İddianamede, Hatice ve Bülent Öztürk'ün otopsi raporlarına göre, ölüm sebeplerinin delici kesici alet yaralanması sonucu meydana geldiği aktarılarak, sanık Emrah Öztürk'ün "üstsoydan birine karşı kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık Emrah Öztürk hakkında hazırlanan iddianame Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Öztürk, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.