İSTANBUL (AA) - Türk Böbrek Vakfı (TBV) Sosyal Komite Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Yamaç'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Anneler Günü" davetinde, vakfın tıp öğrencileri için oluşturduğu burs fonuna kaynak sağlandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, etkinliğe TBV Başkan Vekili Aydın Ekinci, Yönetim Kurulu Üyesi Candan Toktürk ile vakıf gönüllerinin yanı sıra oyuncular Nazan Kesal ve Tuğba Melis Türk de katıldı.

Geçen yıl kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayan Mukaddes Yamaç, vakıf üyeleri ve diyaliz merkezinde tedavi gören hastalar tarafından "yılın annesi" seçildi.

TBV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Ekinci, Mukaddes Yamaç'ın vakfa 30 yıldır hizmet verdiğini belirterek, "Vakfa yaptığı hizmetlerin yanı sıra yaşadığı büyük acıya rağmen başka hayatlara can verme kararı büyük duyarlılıktı. Bizler de vakıf yönetimi ve diyaliz merkezinde tedavi gören hastalarımızla 'yılın annesi' unvanı ile kendisine teşekkür etmek istedik." ifadelerini kullandı.

Ekinci, davete katılan oyuncu Nazan Kesal'a desteğinden dolayı teşekkür plaketi, Tuğba Melis Türk'e de vakfa daimi desteğinden dolayı çiçek sundu.

Etkinlik kapsamındaki kermeste, vakfın tıp öğrencileri için oluşturduğu burs fonuna kaynak sağlandı.