ANTALYA (AA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 1,5 yaşındaki bebeğin hayatını kaybettiği yangında, evdeki 2 kardeşi inşaat işçisi kurtardı.

Kızılarık Mahallesi 2763 Sokak'taki 2 katlı gecekonduda yaşayan Nesra Aksoy, çocukları Murat (3), Ayşe (4) ve Abdülkadir'i (1,5) evde bırakarak dışarı çıktı. Bu sırada evde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanları görenler, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yangını fark eden inşaat işçisi Tuncay Kanbak, kapısını kırarak girdiği evdeki çocuklardan Murat ve Ayşe'yi dışarı çıkardı.

Yangını söndüren itfaiye ekipleri, dışarıya çıkamayan 1,5 yaşındaki Abdülkadir Aksoy'un cesedine ulaştı.

Eve gelen inşaat işçisi baba Ökkeş Aksoy ve eşi Nesra Aksoy gözyaşı döktü. Aksoy çiftini, komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Yangından 2 çocuğu kurtaran Tuncay Kanbak, gazetecilere, yakındaki inşaata çalışırken dumanları fark ettiğini söyledi.

Koşarak olay yerine geldiğini belirten Kanbak, "Önce şalteri kapattım. Çevredekiler içeride çocuklar olduğunu söyledi. Kapıyı kırıp içeri girdim. Evdeki 2 çocuğu kucaklayıp dışarı çıkardım. Üçüncü bir çocuğun olduğunu bilseydim tekrar içeri girer ve onu da kurtarırdım." dedi.

Mahalle sakinlerinden Meltem Yeni ise dışarı çıktığında evden duman yükseldiğini gördüğünü dile getirdi.

Ev sahibi Nesra Aksoy'a olayı haber verdiğini anlatan Yeni, "Bu sıra bir kişi yardıma geldi. Ona içeride çocukların olduğunu söyledim. Kapıyı kırıp içeri girdi. 2 çocukla dışarı çıktı. Ancak bebeği görmemiş." diye konuştu.

Bebeğin cesedi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.