ANTALYA (AA) - Antalya'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetleri sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili yargılanan sanıklardan biri ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıl, diğeri müebbet ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Yunus Kazanci, Mehmet Süleyman Ucukan ve tutuksuz sanık Ferhat Ulaş ile avukatları katıldı.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Kazanci'ye, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak"tan müebbet, "tasarlayarak ve bomba kullanmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs"ten 25 yıl hapis cezası verdi.

Sanık Ucukan ise "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak"tan ağırlaştırılmış müebbet, "tasarlayarak ve bomba kullanmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs"ten 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"Silahlı terör örgütü hiyerarşisi içerisinde bulunmamakla birlikte örgüte yardım etmek"ten yargılanan sanık İbrahim Orhan'a da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde, 3 Ağustos 2016'da meydana gelen patlamada can kaybı olmamıştı.