ANTALYA (AA) - Antalya'da, FETÖ/PDY'nin yeni örgütlenmesine yönelik operasyonda, sözde bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY'nin kentte yeni bir yapılanma içerisinde olduğunu tespit etti.

Teknik ve fiziki takibin ardından yeteri kadar delil elde eden ekipler, örgüt tarafından bir ay önce görevlendirdiği belirlenen sözde Antalya bölge sorumlusu Murat T'nin de aralarında bulunduğu 16 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerin, örgütün cezaevindeki üyelerinden, ışık evleri, esnaf örgütlenmesi ve gaybubet evi olarak adlandırılan hücre evi oluşumlarının sorumluları oldukları belirlendi.

Zanlıların, örgütün kentte yeniden yapılanmasını sağlamaya çalıştığı, yeni üyeler bulmak için toplantılar yaptığı iddia edildi. Örgüt adına para toplama gibi faaliyetlere hız verdiği ifade edilen şüphelilerin, toplanan paraları FETÖ/PDY soruşturmalarındaki tutuklu ve hükümlülere gönderdiği öne sürüldü.

Örgütün gizli ve şifreli haberleşme programlarını kullandıkları tespit edilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 45 bin lira, bin dolar, örgütsel dokuman ve kitaplar ele geçirildiği öğrenildi.

Örgütün, üyelerine hücre evine çevirdikleri yerlere kira sözleşmesi yapmamaları yönünde talimatta bulunduğu belirlendi. İki hücre evinin kira sözleşmesi yapılmadan kiralandığını belirleyen ekipler, ev sahipleri hakkında da yasal işlem başlattı.