ANTALYA (AA) - Antalya'nın Finike ilçesinde çevreci çiftin av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatma Yamuç, Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada, öldürülen Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun yakınları ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Söz verilen sanık Yamuç, bağımlı olan eşinin olay gecesi kendisine bir miktar para vererek uyuşturucu almasını istediğini söyledi.

Parayı nereden bulduğunu sorduğu eşinin kendisine tepki gösterdiğini aktaran Yamuç, "Sabah olduğunda evin önünde bir sofra bezinin içinde laptop, ip, kayış ve yerde kırılmış bir telefon vardı. Akşam saatlerinde Büyüknohutçu çiftinin öldürüldüğünü duydum. Eşime durumu söylediğimde şaşırdı. Birlikte olay yerine gittik." diye konuştu.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "kasten öldürme ve yağma"dan beraatini istedi.

Sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksik hususların giderilmesi için erteledi.

Finike ilçesindeki dağ evinde 9 Mayıs 2017'de çevreci Ali Ulvi ile Aysin Büyüknohutçu çifti tüfekle öldürülmüş, olayla ilgili Ali ve eşi Fatma Yamuç tutuklanmıştı. Ali Yamuç, 20 Eylül 2017'de kaldığı Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki koğuşunda intihar etmişti.