ANTALYA (AA) - Antalya'da boşanmak isteyen eşi ile kayınpederi ve baldızını silahla öldüren, kayınvalidesini yaralayan sanık, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Tacit Öz, müştekiler ve avukatı katıldı.

Sanık Öz, savunmasında olay günü eşi Dilem İçoğlu Öz (30) ile boşanma meselesini konuşmak için ailesinin oturduğu apartmana gittiğini, kayınpederi Mevlüt İçoğlu'nun (54) kendisine hediye ettiği tabancayı ona vermek için yanına aldığını söyledi.

Kayınpederinin isteği üzerine boşanma konusunu evde değil de apartmanın altındaki bankta konuştuklarını anlatan Öz, şöyle devam etti:

"Aşağıda eşim, kayınpederim, kayınvalidem ve baldızla bahçede buluştuk. Eşimle konuşmak için 4 metre kadar ileriye gittik. Baldızım Demet ile aramızda 1-1,5 metre vardı. Ben, eşime 'Ailemizi kurtarmanın bir yolu var mı?' diye sorarken kimin söylediğini görmediğim bir kadının 'Sık lan sık.' dediğini duydum. Bunu söyleyen eşim, değildi çünkü eşim, yanımdaydı. Sonrasında eşim, hızla arkasına döndü ve babasına 'Baba yapma.' dediğini işittim. Kayınpederime dönünce, bana doğru ateş ettiğini gördüm."

Sanık Öz, kayınpederinin kendisine ateş açtığını ve eşinin de kendisini korumak için önüne geçtiğini öne sürerek, kayınpederinin ateş açmayı sürdürdüğünü, eline tabancayı nasıl aldığını hatırlamadığını iddia etti.

Olay günü hayatını kaybeden Demet İçoğlu Akkaya'nın eşi Okan Akkaya ise olayın nasıl olduğunu görmediğini ve kayınpederinin sanık Tacit Öz'e tabanca hediye etmediğini, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Ailenin avukatı Hüseyin Haber de olayda ağır yaralanan Aliye İçoğlu'nun tedavisinin sürdüğünü, iyileşmesi durumunda ifade vereceğini söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Özlem Özkayacan ise yaşamını yitiren Mevlüt ve yaralı Aliye İçoğlu ile komşu olduklarını, kızları Demet İçoğlu Akkaya ve Delim İçoğlu Öz'ü de bu nedenle tanıdığını belirtti.

Dilem ve Tacit Öz'ün severek evlendiğini, daha sonra ise ekonomik sıkıntı yaşamaya başladıklarını duyduğunu anlatan Özkayacan, "Ayrılık dönemlerinde Dilem, bana Tacit'in kendisini boşamaması yönünde tehdit ettiğini söyledi. Dilem, eşinin ailesini öldürmekle tehdit ettiğini ve çok korktuğunu söyledi. Mevlüt amca da dışarıya çıkma konusunda tedirgindi. Bütün ailede tedirginlik vardı." ifadelerini kullandı.

Olaydan üç gün önce Mevlüt İçoğlu ve Dilem İçoğlu Öz'ün savcılıktan koruma talebinde bulunduklarını söyleyen Özkayacan, daha sonra savcının kendilerini "Bundan bir şey çıkmaz." diyerek geri gönderdiğini öne sürdü.

Olay anında bahçede bulunduğunu belirten Özkayacan, "Tacit'in elindeki silahla Mevlüt İçoğlu'na ateş ettiğini gördüm. Mevlüt ağabeyi vurdu. Demet, 'Yapma.' diyerek, Tacit'in üzerine doğru atladı. Bu esnada, Demet'e de ateş ettiğini gördüm. Ben, Demet'in vurulmasından sonra ambulans çağırmak için yardım istemeye gittim. Dilem'i ise en son babasına doğru giderken görmüştüm. Bu nedenle Dilem'in ve yine Aliye İçoğlu'nun vurulma anını görmedim." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Konyaaltı ilçesine bağlı Hurma bölgesinde 2 Haziran'da Tacit Öz (46), kendisinden boşanmak isteyen eşi Dilem Öz, kayınpederi Mevlüt ve baldızı Demet İçoğlu Akkaya'yı silahla öldürmüş, kayınvalidesi Aniye İçoğlu'nu ise ağır yaralamıştı. Olayda yaralanan Tacit Öz ise tedavi için gittiği özel hastanede yakalanmış ve tutuklanmıştı.