ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ve diğer bütün terör örgütleriyle mücadele verirken bir amacımız var, o da ülkemizin birliği, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenidir. Hem Zeytin Dalı Harekatı'nı yapar teröristle mücadele ederiz hem de vatandaşlarımızın huzuru ve rahatlığı için neler yapmamız gerekirse o adımları atarız." dedi.

Gül, Emniyet Genel Müdürlüğü Anıttepe Yerleşkesinde düzenlenen "Araç Sicil ve Tescil İşlemlerinin Türkiye Noterler Birliğine Devir Töreni"nde bir konuşma yaptı.

Yeni düzenlemeye ilişkin yönetmeliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Gül, hükümetin eylem planında yer alan bir uygulamayı daha vatandaşların hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Gül, tüm reform ve çalışmaların yargıya, emniyet teşkilatına ve vatandaşa katkısı düşünülerek yapıldığını dile getirdi.

Araç sicil ve tescil işlemlerinin yeni düzenlemeyle noterlerde yapılacağını vurgulayan Gül, ruhsatların vatandaşlara noterler tarafından verileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Gül, yeni uygulamayla vatandaşların işlemlerinin hızlı şekilde yerine getirileceğini ve emniyetin iş yükünün de azalacağını bildirdi.

Noterlerin bin 931 yerde hizmet verdiğine dikkati çeken Gül, noterlik müessesinin esasının, toplumsal uzlaşı kültürünü ortaya koymak olduğunun altını çizdi.

Her konunun yargının önüne gelmesinin farklı sorunlara yol açtığına işaret eden Gül, Adalet Bakanlığının, idari işlem niteliğindeki işlemlerin yargının sahasından çıkarılmasına yönelik alternatif çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yaptığını dile getirdi.

- "Köklü bir mücadeleyi ortaya koymaktayız"

Bazı işlemlerin noterlere devredildiğini anlatan Gül, benzer düzenlemeleri artırarak yargının iş yükünü de azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Adalet Bakanı Gül, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak isteyenlere karşı köklü bir mücadeleyi ortaya koymaktayız. Bugün güvenlik güçlerimizle, yargı mensuplarımızla, devletimizin her birimiyle ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ve diğer bütün terör örgütleriyle mücadele verirken bir amacımız var, o da ülkemizin birliği, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenidir. Hem Zeytin Dalı Harekatı'nı yapar, teröristle mücadele ederiz hem de vatandaşlarımızın huzuru ve rahatlığı için neler yapmamız gerekirse o adımları atarız."

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar katıldı.